26 / 04 / 2024

Gaziantep'te konut fiyatları yüzde 70 arttı!

Gaziantep'te konut fiyatları yüzde 70 arttı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Kanevetçi, Gaziantep'te konut fiyatlarının yüzde 70 artış gösterdiğini kaydetti.



Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Kanevetçi, Gaziantep'teki konut fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kentte konut fiyatlarının ülke ortalamasının yüzde 20 üzerinde olduğunu kaydeden Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Kanevetçi, fiyatlardaki artışın kur fiyatlarındaki hareketlilikten ve vatandaşların yatırım amaçlı gördükleri arsalarını satmamalarından kaynaklandığını kaydetti.

Gaziantep te konut fiyatları yüzde 70 arttı!

Arsa fiyatlarında görülen artışın önüne geçmek amacıyla bazı çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydeden Bora Kanevetçi, ''Gaziantep özelinde arsa fiyatlarında ciddi bir artış var. Gaziantep'te imarlı arsa sorunu yok yüksek fiyatlı arsa sorunu var. Bununla ilgili hem müteahhit olarak bizlere hem de belediyelerimize görevler düşüyor. Arsa fiyatlarının önüne geçmek için belediyelerle yaptığımız görüşmelerde bazı önerilerde de bulunduk. Bunlardan birisi kat karşılığı ya da hasılat paylaşımı şeklinde müteahhit arkadaşlara verilmesi önerisiydi. Bu konuya da sıcak bakıyorlar ve bu konuda belediyelerimiz ciddi atılımlar yaptı. Fiyatlar arttıkça vatandaşın konut alım gücü de doğal olarak azalıyor" şeklinde konuştu.

Gaziantep te konut fiyatları yüzde 70 arttı!

Konut tercihleri değişti mi?

Vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini kaydeden Kanevetçi, vatandaşların 3 oda 1 salon yerine 2 oda 1 salon konutlara yöneldiğini belirtti. Konut fiyatlarının yüzde 70 arttığını kaydeden Kanevetçi 2 oda 1 salon konutların 500,  3 oda 1 salon konutların ise 800 bin liradan başladığını söyleyerek şunları dile getirdi: "Fiyatlar Gaziantep'te Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu durum müteahhitlerin fahiş fiyat artışlarından kaynaklı değil. Bu durum arsa fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Arsalar yatırım aracı olarak görülüyor. Çok fazla imarlı arsamız var ama arsa sahipleri ya satmak istemiyor ya da kat karşılığı vermek istemiyor. Çünkü arsa durduğu yerde değeri artıyor. Bu durumda da müteahhit arsa bulmakta zorlanıyor. Bu durum da doğal olarak Türkiye ortalamasının üzerine çıkmasına sebep oluyor. İnşaat malzemelerindeki artış da fiyatları etkiliyor. Tüm etkenlere de bakılınca geçtiğimiz yıllara oranla konut fiyatları da yüzde 70 civarında artış gösterdi'' 

5 büyük kentte konut fiyatları bir yılda ne kadar arttı?


Geri Dön