20 / 04 / 2024

Gaziantep'te planlanan yeni bir havaalanı mecliste!

Gaziantep'te planlanan yeni bir havaalanı mecliste!

Gaziantep Havaalanına kış aylarında uçak inememesine ve aynı bölgeye yeni bir havaalanı yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı...



CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep Havaalanına kış aylarında uçak inememesine ve aynı bölgeye yeni bir havaalanı yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kaplan sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Kaplan önergesinde "9 Haziran 2018'de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün katılımıyla Gaziantep Havaalanı terminal binası ve apron yapımının temel atma töreni gerçekleştirilmiştir. Yapımına devam edilen yeni Havaalanı projesine ek olarak Bakan Arslan'm temel atma töreninde yaptığı açıklamada: "Mevcut Havaalanı da yenilenerek Dış Hat Binası olarak kullanılacaktır" olmuştur. Kış aylarında Gaziantep Havaalanına haftalarca uçağın inmediği, inmeyen uçakların Gaziantep'e yakın şehirlere zorunlu iniş yapıldığı bilinmektedir. "dedi.

"Haftalarca uçakların inmediği mevcut Havaalanını tadilat ettirmek ve aynı bölgeye 283 milyonla ihalesi yapılmış yeni bir Havaalanı yapılması düşündürücüdür." şeklinde açıklamalarda da bulunan Kaplan 5 soru sordu.

Kaplan'ın soruları

1- Yapılması planlanan yeni Havaalanı ne zaman bitirilecektir?
        
2- Mevcut havaalanı tadilatı ve yenilenmesini üstlenen firma hangi firmadır? Tadilat için ne kadarlık bir bütçe ayrılmıştır?

3- Kış aylarında yoğun sisten dolayı inemeyen uçakların, havaalanı;yakınından geçen dere yatağından dolayı olduğu söylenmektedir. Mevcut havaalanına uçakların inmeme nedeni hava muhalefeti midir? Yoksa teknolojikjeksiklerden dolayı mı uçaklar inememektedir?

4- Mevcut havaalanına uçakların inememe sebebi dere yatağından dolayı oluşan hava muhalefeti ise mevcut havaalanı neden Dış Hatlar Binasına çevrilmekte ve yeni havalimanı neden aynı bölgeye yapılmaktadır?

5- Mevcut havaalanına uçakların inmeme sebebi teknolojik eksiklikler ise; temel atma töreninde "Gaziantep'in 10 milyon yolcu sayısına ulaştığı, Türkiye'nin sanayide, ulaşımda, kargoda, transit geçişte de yıldızı olduğunu belirtmesi" ne derece sağlıklı bir açıklamadır?

 


Geri Dön