23 / 04 / 2024

Gaziantep'teki satılık konut ilanlarında artış!

Gaziantep'teki satılık konut ilanlarında artış!

Gaziantep genelinde satılık konut ilanlarında artış yaşanıyor. Gaziantep Şahinbey Emlakçılar Derneği Başkanı Faraç Toktaş, konut satış ilanlarındaki artışların en büyük sebebini ödenemeyen ev kredileri ve banka borçları olduğunu söyledi.




Son 10 yıl içerisinde Gaziantep’te inşaat sektöründe yaşanan artış son 1 yılda tekrar geriledi. Geçtiğimiz günlerde konut kredisinin yüzde 1’in altına düşmesiyle inşaat sektöründe yeniden bir hareketlilik başladı. Ancak, son günlerde Gaziantep genelindeki bir çok apartmanın üzerinde satılık ev ilanlarının artması dikkat çekiyor. Gaziantep Şahinbey Emlakçılar Derneği Başkanı Faraç Toktaş, satılık ev ilanların artmasındaki en önemli sebeplerden birinin banka borçları olduğunu vurguladı.



“TEK SEBEBİ ÖDENEMEYEN BANKA KREDİLERİ”

Konut kredisi çekip ödeyemeyenler evlerini satmaya başladı diyen Toktaş, şunları söyledi: “Gaziantep’te konut sıkıntısı yok. Tam aksine konut fazlası bile var. Geçtiğimiz günlerde konut kredisi faizlerin yüzde 1’in altına çekilmişti. Ancak hala hazırda hareketlilik beklenildiği gibi yüksek değil. Son günlerde apartmanlara baktığınızda en az 1 veya 2 evin üzerinde satılık yazısını görüyorsunuz. Bunun en büyük nedeni çekilen ev kredilerinin düzenli ödenememesi. Kimisi kredisini ödeyememiş icraya gitmesin diye kendisi satıyor. Kimisi de zararın neresinden dönersen kardır diyerek evi satıp bankalara olan borcunu kapatıyor. Konut kredisi düştü hemen gidip krediyle ev alayım diyenler çok iyi düşünmeli kredi çekmeden önce. Krediyle ev alıp daha sonra borcu ödeyemediği için gidip evi satmasınlar. Tabi evini satmak isteyenlerin içerisinde çok az kişide olsa, konut kredisi faizlerinin düşmesini fırsata çevirmek için evini satıp konut kredisiyle daha iyi bir ev almak isteyende var” şeklinde konuştu.     




Ayhan Duman / Hakimiyet Gazetesi


Geri Dön