23 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Sarıgöl’deki dönüşüm ne durumda?

Gaziosmanpaşa Sarıgöl’deki dönüşüm ne durumda?

İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl’de Vialand’ın karşısında kalan 100 dönümlük arazi kentsel dönüşüm kapsamına girdi. Arazi üzerindeki bin kadar gecekondu 2012-2013 yılları arasında yıkıldı. Evi yıkılan mahalleli mağdur oldu.



İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl’de Vialand’ın karşısında kalan 100 dönümlük arazi kentsel dönüşüm kapsamına girdi. Arazi üzerindeki bin kadar gecekondu 2012-2013 yılları arasında yıkıldı. Mahalle sakinleri Gaziosmanpaşa Belediyesi ile proje bitene kadar kiraların ödeneceğine dair sözleşmeler imzalayarak kiralık eve çıktı.


Ancak bugüne dek proje için hiçbir adım atılmadı. AKP’li belediye, kiralık konutlara taşınan mahalle halkına son 3 aydır sözleşme ile garanti altına aldığı kira yardımını da vermedi. Dar gelirli mahalle sakinleri belediyenin kira ödeneğini geciktirmesi nedeniyle ev sahipleri ile karşı karşıya geldi.


Mahalle sakinlerinden Erkan Özcan 6 ayda bir proje teslim tarihinin ertelendiğini söyledi. Mağdur edildiklerini belirten Özcan, “Onlara ‘Yapamıyorsanız bize bırakın müteahhit buluruz’ dedik. Yanaşmadılar. Çünkü buradan bekledikleri bir kazanç var. Ben AKP’ye oy verdim. Bu onların yanlışlarını görmeyeceğim anlamına gelmiyor. Belediye yüzümüze baka baka saflığımızdan yararlandı. Bizim gibi düşündüklerini zannettik, evlerimizi verip sözleşmeleri imzaladık. Ama bizim gibi düşünmüyorlarmış. Burada büyük bir beceriksizlik var” dedi.;


‘GECİKMELER RUTİN OLDU’


CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Gürbüz ise artık kira ödemelerinde yaşanan gecikmelerin rutin bir uygulama haline geldiğini belirterek “Yapılan kira yardımı da 600-700 lira arasında. İlçede 1000-1200 liradan aşağı kira kalmadı ama ödenen rakam bunun çok altında. Vatandaşın evi varken evsiz bırakılması yetmiyormuş gibi bir de üstüne para ödemek zorunda bırakılıyor” diye konuştu.


KİRASINI BORÇLA ÖDEYEN MAĞDUR


Mağdurlardan Hilmi Dalyan, geçtiğimiz günlerde ev sahibi ile kira yüzünden yaşadığı tartışma sonrasında kalp krizi geçirdi. Ne kirasını ne de hastane masraflarını ödeyecek durumu olmayan Dalyan, şöyle tepki gösterdi: “Bize ‘2 yılda bitireceğiz’ dediler, 4 yıldır çivi çakılmadı. Molozlar bile hâlâ duruyor. İki yıldır kira ödemelerinde de sıkıntılar var. Son 3 aydır kiraları ödemediler, ben borçlanarak verdim. Nisan ayı geliyor ne yapacağım bilmiyorum. Çok pişmanım, keşke gecekondumda kalsaydım. Huzurum vardı.”


Sözcü


Geri Dön