19 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm arsa fiyatlarını yüzde 50 artırdı!

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm arsa fiyatlarını yüzde 50 artırdı!

Gaziosmanpaşa' da 11 mahallenin kentsel dönüşüm yapılacak bölgeler arasına alınması, dönüşüm yapmak isteyen firmaları bölgeye yönlendirdi. İlçede arsa metrekare satış fiyatları 3 bin TL'lere yükseldi...



Gaziosmanpaşa'da 11 mahallenin kentsel dönüşüm yapılacak bölgeler arasına alınması, dönüşüm yapmak isteyen firmaları bölgeye yönlendirdi. İlçede arsa metrekare satış fiyatları 3 bin TL'lere yükseldi. 



500 bine yakın nüfusuyla İstanbul'un gelişen ilçeleri arasında yer alan Gaziosmanpaşa, markalı konut firmaları için yeni çekim merkezine dönüştü. İlçe sınırları içinde bulunan 11 adet bölgenin riskli alan tespiti yapılarak Resmi Gazete'de yayınlanmış olması ve kentsel dönüşüm kapsamına alınması bölgeye olan talebi hızlandırdı. Son üç yılda arsa fiyatlarının yüzde 50 oranında arttığı ilçede dönüşüme giren bu bölgeler arasında Merkez Mahallesi, Pazariçi Mahallesi Kuzey ve Güney Bölgeleri, Sarıgöl Merkez Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Yeni Mahalle, Yıldız Tabya mahallesi, Doğu ve Batı Bölgeleri, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak Mahalleleri, Barbaros Hayrettin Paşa Karadeniz, Karayolları Mahalleleri ve Mevlana Mahalleleri yer alırken, İhlas Yapı 1 milyon metrekarelik araziyle bölgeye girerek 1200 konutluk proje ile kentsel dönüşüme başlayacağını açıkladı. Sur Yapı da, ilçede Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin belirlediği dönüşüm alanında 260 hak sahibi ile imza atarak, burada yaklaşık 1200 konutun bulunacağı bir proje yapacağını söyledi. Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm kapsamında toplam 130 bin metrekare alanı dönüşüme hazırlayan Nef ise, proje için uluslararası bir tasarım yarışması başlattı. Bölgeyle ilgilenen Soyak'ın da 2014 yılının ikinci yarısında Gaziosmanpaşa'da 5 bin konutluk yeni bir projeye başlaması bekleniyor. Gaziosmanpaşa bölgesiyle ilgili değerlendirme yapan TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Özel Projeler Departmani, Değerleme Uzmanı Bariş Can Yıldınmer, son dönemde gayrimenkul sektörünün prestijli firmalarının ilgi odaklarından biri haline gelen ilçenin, 1174 hektardan oluştuğunu söyledi. 


Ticari Hayat


Geri Dön