23 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, 926 konut, her daire için kapalı otopark ve sosyal donatı alanlarını kapsayacak olan Bağlarbaşı Mahallesi 2.Etap 7A Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşaatına başlandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafındanhayata geçirilecek olan Bağlarbaşı Mahallesi 2.Etap 7A Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kazı çalışmaları sırasında daha önce Roma dönemine ait olan 1.500 yıllık su kemeri ortaya çıkmıştı. 

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; bunun üzerine Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile yapılan görüşmeler sonucu projede düzenlemeler yapılmıştı. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü bölgede, kentsel dönüşüm kapsamında güvenli yaşam alanları ile yeni yeşil alanlar yapılacak. 

102 bin metrekare büyüklüğünde alanda inşa edilen Bağlarbaşı Mahallesi 2.Etap 7A Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 926 konut, her daireye kapalı otopark, yeşil alan ve sosyal donatılar yer alıyor. Proje kapsamında 182 adet 1+1, 522 adet 2+1, 222 adet de 3+1 konut yapılıyor. Peyzaj düzenlemeleri ile 468 adet ağaç dikiminin yapılacağı projenin, 2022 yılında tamamlanması planlanıyor. 

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!


Geri Dön