24 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Olası İstanbul depremi gün geçtikçe yaklaşıyor. Depremle ilgili sürekli uyarıda bulunan uzman isimler kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik çağrıda bulundu. 



İstanbul’da bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları devam etse de bir birçok yer kentsel dönüşümü beklemeye devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, İstanbul’da yıkım süreleri dolduğu halde tahliye ve yıkım işlemleri sonuçlandırılmayan toplam 974 bina bulunuyor. 2000 yılından bu yana kentsel dönüşümde yenilenen bağımsız bölüm sayısı 2.5 milyon, dönüşmesi gereken bağımsız bölüm sayısı ise 300 bini acil yaklaşık 1.5 milyon. Halen 85 bin bölümün dönüşümü ise devam ediyor. İstanbul'un riskli ilan edilen 66 bölgesindeki toplam 116 bin 360 konut içinse düğmeye basıldı.

İstanbul da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Riskli alanların 46’sı ilçe belediyelerinin sorumluluğu içerisinde Belediyeler 81 bin 330 bağımsız birimi yenileyecek 9 bölgedeki 3 bin 888 birimden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 13 bölgedeki 31 bin 583 birimden ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumlu.

Kamu binaları yenilendi 

İstanbul’da güçlendirme çalışması biten veya devam eden 1484 kamu binası yer alıyor. Yapım yılı, binanın fay hattına uzaklığı, kullanıcı sayısı, bina büyüklüğü gibi öncelikli kriterler dikkate alınarak ve risk düzeyi yüksek binalardan başlanarak yapılan çalışmalar sonucu okulların yüzde 91’i, hastanelerin yüzde 79’u, sağlık ocaklarının yüzde 89’u, idari binaların yüzde 75’i, yurtların yüzde 100’ü, sosyal hizmet binalarının yüzde 73’ü güçlendirildi ya da yıkılıp yeniden inşa edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!


 


Geri Dön