25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşalılar evlerini 7 yıldır alamıyorlar!

Gaziosmanpaşalılar evlerini 7 yıldır alamıyorlar!

İstanbul’da Gaziosmanpaşalılar, kentsel dönüşüm için yıkılan evlerinin 7 yıldır hala teslim edilmemesine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar…



İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşayan konut mağdurları basın açıklaması yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlerinin 7 yıldır hâlâ teslim edilmediğini söyleyen Gaziosmanpaşa halkı, inşaat şirketlerine tepki gösterdi.

Bir Gün’den Meral Danyıldız’ın haberine göre, Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, ‘Rant Yerine Hizmet istiyoruz’ demek için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.'Direne direne kazanacağız’ ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganlarının atıldığı basın açıklamasına çok sayıda konut mağduru da katıldı. Konut mağdurları, ‘Rant değil hizmet istiyoruz’, ‘Yalanla dolanla 7 yıldır bekliyoruz’, ‘Taşlıtarla’yı size yedirmeyeceğiz’ pankartları taşıdı. Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi adına basın metnini okuyan dönem sözcüsü Korkmaz Aslan şu ifadelere yer verdi: “Bizim evlerimiz hâlâ yapılmamışken ve bunları yapmak varken, neden hâlâ başka yerlerde yeni yıkımlar yapılmaktadır. Öncelik verilmesi gereken şey bizim konutlarımızın teslim edilmesi değil midir?”

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!


Geri Dön