27 / 04 / 2024

7 yıldır binası olmayan lisenin öğrencileri protesto için yürüdü

7 yıldır binası olmayan lisenin öğrencileri protesto için yürüdü

7 yıldır Şamlar Köyü İlköğretim Okulu'nda 'misafir öğrenci' durumundaki liseliler, son olarak bir arkadaşları trafik kazasında ölünce eylem yaptı



İkinci mezunlarını vermeye hazırlanan 'okulsuz' lisenin öğrenci ve velileri, birkaç gün önce hayatını kaybeden arkadaşlarının ölümünü protesto için yürüdü.
 
Altınşehir'den Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen öğrenci ve velileri, olmayan okullarına kavuşma isteklerini dile getirdi. Altınşehir'de 2003 yılında "isim üzerinden" açılan Altınşehir Lisesi, yaklaşık 7 yıldır okul binası olmadan öğrencilere eğitim veriyor. Bir dönem mezun veren ve bu eğitim yılı sonunda ikinci mezunlarını verecek okulun kendine ait bir binası bulunmuyor. Misafir olarak gittikleri Altınşehir Ticaret Lisesi'nin de deprem güçlendirmesi için tadilata alınmasıyla birlikte Şamlar Köyü İlköğretim Okulu'na gönderilen öğrenciler, trafik kazasında bir arkadaşlarını kaybedince isyan bayrağını çekti. Altınşehir'den Başakşehir'de bulunan ilçe milli eğitim müdürlüğüne kadar yürüyen öğretmen, öğrenci ve veliler, "Artık yeter sığıntı olmak istemiyoruz kendimize ait bir okulumuz olsun istiyoruz" dedi.

Başka bir arkadaşlarını daha trafik kazasında kaybetmek istemeyen öğrenciler, "Eğitim şartsa okul nerede, Bir can verdik ikincisi yok." şeklinde slogan attı. Öğrencilere kazada hayatını kaybeden Muhammet Burak Cançatal'ın annesi de destek verdi. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen öğrenciler burada bir süre slogan attı. Daha sonra oturma eylemi yapan öğrenciler içlerinden seçtikleri temsilcileri, milli eğitim müdürüne isteklerini iletmek üzere içeri gönderdi.

Yetkililer okul binasının ilk zamanlarda bölgede imar olmadığı için yapılmadığını, imar izni çıktıktan sonra ise uygun arsa bulunmadığı için yapılamadığını söyledi. Çevik Kuvvet Polisi'nin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sona erdi.
Erdem KAPLAN/Zaman


Geri Dön