27 / 04 / 2024

Gazze Şeridi yeniden imar edilecek!

Gazze Şeridi yeniden imar edilecek!

Gazze Şeridi'nin yeniden imar edilmesi için oluşturulan komisyon, Filistinlilere sunulan yardımlar kapsamında 3 proje için anlaştı.



Gazze'nin Yeniden İmarı için Katar Komisyonu açıklama yayınladı. Açıklamada Komisyon Başkanı Muhammed el-İmadi'nin Gazze'yi ziyaret ettiği duyuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; İmadi, ziyaret kapsamında Gazze'de yaklaşık 1,7 milyon dolar değerinde 3 projenin başlatılması için anlaşma yaptı.

İlk projenin Gazze'deki tek elektrik santrali için 350 bin dolar değerinde bir milyon litre kapasiteli akaryakıt deposu inşası olduğu belirtilen açıklamada, Gazze'de komisyon için bir merkez kurulmasını içeren ikinci projeye ise 630 bin dolar tahsis edildiği ifade edildi.

Üçüncü projenin ise Gazze'nin doğusunda bulunan El-Huda konutlarında 704 bin dolar tutarında cami inşası olduğunu kaydetti.

Katar, Ekim 2018'de abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 150 milyon dolar değerinde acil insani yardım kararı almıştı. Karar kapsamında daha önce Gazze'ye 3 kez nakdi yardım gönderilmişti. Katar ayrıca 28 Ocak'ta Gazze'de insani projelerde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler'e (BM) 20 milyon dolarlık yardımı yapmıştı. 


Geri Dön