16 / 04 / 2024

Gazze'de 30 yapı tamamen, 500 yapı ise kısmi olarak yıkıldı!

Gazze'de 30 yapı tamamen, 500 yapı ise kısmi olarak yıkıldı!

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırı ülkenin tarım, ekonomi, sağlık, eğitim ve altyapı alanlarına büyük zarar verdi. Evini kaybeden her aileye bakanlık tarafından 1000 dolar acil yardım desteği verilmeye başlandığı bildirildi...



Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanı Yardımcısı Naci Serhan, Enformasyon Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in bölgeyi hedef aldığı son saldırıdaki hasarlar hakkında bilgilendirme yaptı. 

Anadolu Ajansı’ndan Mehmet Nuri Uçar ve Nour Mahd Ali Abu Aisha’nın haberine göre Serhan, "İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısında tarım, ekonomi, sağlık, eğitim ve altyapı alanlarını kapsayan hasar yaklaşık 3,1 milyon dolar." açıklamasında bulundu.

Gazze'deki saldırılarda yaklaşık 30 yapının tamamen, 500'ünün de kısmi olarak yıkıldığını aktaran Serhan, İsrail'in bölgeye yönelik çeşitli saldırılarında Gazze'deki insani durumun gittikçe kötüye gittiğinin bilgisini verdi.
Serhan, evini kaybeden ailelere bakanlığın acil yardım desteği olarak 1000 dolar verilmeye başlandığını belirterek Filistin hükümeti, körfez ülkeleri ve uluslararası topluma İsrail'in son saldırısında etkilenen ailelere gerekli desteği vermeleri için çağrı yaptı. 

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!


Geri Dön