26 / 04 / 2024

Gazze'de imar faaliyetleri engelleniyor!

Gazze'de imar faaliyetleri engelleniyor!

İsrail'in Gazze'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'in (Kerem Şalom) bugünden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılacağını duyurdu. Özellikle bölgedeki imar faaliyetlerine engel olarak inşaat malzemelerinin girişi engelleniyor.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Filistin Topraklarındaki Faaliyetlerinin Koordinatörü Yoav Mordechai, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan, bölgenin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'in pazar günü itibarıyla ikinci bir emre kadar kapatılacağını duyurdu.


2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde 7 sınır kapısından 6'sı İsrail'in, biri Mısır'ın kontrolünde bulunuyor.
 
  
İsrail, bazen Filistinlileri "cezalandırmak" amacıyla bazen de cuma ve cumartesi günleri ile Yahudi bayramlarında Kerem Şalom ismini verdiği kapıyı kapalı tutuyor.

 

Kapıdan her ürünün geçişine izin vermeyen İsrail  çeşit ve miktar konusunda sınırlamalar getiriyor. Özellikle Gazze'deki imar faaliyetlerine engel olarak inşaat malzemelerinin girişi engelleniyor.
 


Geri Dön