25 / 04 / 2024

Geberit bursunun kazananı Alihan Sağlam oldu!

Geberit bursunun kazananı Alihan Sağlam oldu!

İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, Arkitera Seyahat Bursu programıyla öğrencilere destek oluyor. Bu yıl bursu kazanan kişi Alihan Sağlam oldu.



Geberit sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan Arkitera Seyahat Bursu’nun 2019 yılındaki teması mimarlık ve inovasyon olarak belirlendi. Pek çok farklı üniversitenin mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının başvurduğu burs kapsamında 14 isim finalist oldu.

Finale kalan isimler, 25 Nisan Perşembe günü İstanbul Tasarım Vakfı’na ait Kuzguncuk İskelesi’nde jüri üyelerine birbirinden ilginç ve başarılı sunumlar yaptı. Jüri üyeleri genç başarılı mimarlar Engin Ayaz, Melike Altınışık ve 2018 bursiyeri İrem Korkmaz’ın yanı sıra Arkitera ve Geberit yetkililerine yapılan sunumlar neticesinde yapılan değerlendirme sonrasında Alihan Sağlam bu yılın Arkitera Bursiyeri olarak seçildi. Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Alihan Sağlam, mimarlık ve inovasyon temasını 'Come prima / Önceki Gibi' başlıklı rotasıyla müzik ile mimarlık arasındaki ilişki üzerinden ele aldı.

Arkitera Seyahat Bursu’nu kazanmanın kendisi için önemli bir serüvenin başlangıcı olacağını söyleyen Alihan Sağlam, 'Mimarlık okumaya başladığımdan beri, müzik ile mimarlık arasındaki ilişkinin neler olabileceğini, nasıl ilişki kurabileceğini, nerede belirginleşip, nerede birbirine dokundukları üzerine çalışıyorum. Dönemlerin anlayışlarını, müziklerini, mimarilerini araştırdıktan sonra o zamanın müziklerini ve notalarını bulduğum bilgiler ile karşılaştırıyorum. Çıkan sonuçları ses yazılımları ile deneysel bir şekilde inceledikten sonra, ses-mekan-atmosfer ile ilgili eskizler, video enstelasyonları, raporlar üretiyorum' dedi.

Nef’ten öğrencilere burs desteği!

 


Geri Dön