29 / 03 / 2024

Gebze Adnan Menderes Kültür Merkezi'ndeki dükkanlar satıldı!

Gebze Adnan Menderes Kültür Merkezi'ndeki dükkanlar satıldı!

Bütçe krizinin yaşandığı Darıca Belediye Meclis toplantısının yankısı sürüyor. Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde dükkanların durumuyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Karabacak, dükkanların satış işleminde bütün prosedürlerin tamamlandığını ifade etti.



Bütçe krizinin yaşandığı Darıca Belediye Meclis toplantısının yankısı sürüyor.


  AK Partili bazı Plan, Bütçe Komisyonu üyelerinin bütçeyi düşürmeye çalışmalarının yankılarının sürdüğü Meclis de Muhalefetin verdiği soru önergeleri de dikkatler kaçmadı. CHP Grubu toplantıda, Darıca Kültür Merkezi'nde dükkanların satılıp satılmadığını, Darıca sahilinde bulunan ve kaçak olduğu gerekçesiyle mühür işlemi uygulanan Kahve Deryası'na yaptırım yapılıp yapılmadığını sorarak, inşaatının durdurulup binanın mühürlendiği, fakat mührün kaldırıldığı ifade edildi. CHP tarafından işletmeye ceza yazılıp yazılmadığı sorularak, işletmesine mühürlü olmasına rağmen neden çalıştığını sordular.


KÜLTÜR MERKEZİ'NDE DÜKKANLAR SATILDI


Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde dükkanların durumuyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Karabacak, dükkanların satış işleminde bütün prosedürlerin tamamlandığını ifade etti. Karabacak, dükkanların KDV dahil 8 Milyon 550 Bin TL'ye satıldığını ifade ederek, Dükkanları alan şirketin istediği gibi dükkan kurma hakkının olmadığını belirtti. Karabacak, şartnamede bunu yazdıklarını, alkollü içecek satılmayacağını ve gayri meşru işlere müsaade edilmeyeceğini söyledi.


BÜTÜN HUKUKİ İŞLEMLER YAPILDI


Kahve Deryası ile ilgili CHP Grubunun sorusuna cevap veren Başkan Şükrü Karabacak, Belediye olarak gerekli bütün işlemleri yaptıklarını belirterek, "Bu bina ile alakalı hukuki süreç devam ediyor. Bütün atılması gereken adımları attık, para cezasını kestik, işletmeyi mühürledik. Mühür fekki yapılınca mahkemeye suç duyurusunda bulunduk. Binaya eski Ruhsatlı haline getirilmesi için bir ay süre verildi, ancak bir şey yapılmadı. Mevcutta işletme ruhsatı yok, inşaat ruhsatı da zaten yok. Biz bütün yasal işlemleri yaptık. Hukuk devletindeyiz, biz müdahaleyi hukuki yollarla yapmak durumundayız. Bina eski haline getirilmediği için işletme ruhsatı da iptal edildi."dedi


Gebze Gazetesi


Geri Dön