28 / 03 / 2024

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi, törenle açıldı.Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.



İnsanlara hizmet etmeyi, ibadet sayan bir anlayıştan geldiklerini anlatan Vali Güzeloğlu, "Hizmeti insana yaparken değerlerin inşası olduğunu biliyoruz. Her türlü maddi değerin kazanımı mümkün. Ancak manevi değerlerinizi kaybederseniz o zaman bir felaket başlıyor. Bizler bölgesinden başlayarak, barışı ve kardeşliği koruyacağız. Bu kültür merkezleri gençlerimizi, insanımızı eğitecek merkezlerdir. Kardeşliğimiz Allah daim eylesin" ifadesini kullandı.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise insanların her şeyin iyisine layık olduğunu belirterek, hizmetleri de bu bakış açısıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Her şeyin en güzelini yapma çabası içinde olduklarını aktaran Karaosmanoğlu, şunları söyledi:"Vatandaşlarımızın eksikliklerini yerinde görerek tamamlıyoruz. Ancak ülkemizin refahını ve kalkınmasını kıskananlar ve diz çöktürtmek isteyenler var. Biz Çanakkale'de, Anadolu'da diz çökmedik, onurumuzla mücadele ederek büyük bir zafer kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk. Kardeşliğimizi baltalamak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında başta Darıca Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum."


Kaymakam Ömer Karaman ise Darıca’nın yeni bir ilçe olmasına rağmen, yapılan hizmet ve yatırımlarla bölgenin incisi olacağına inandığını kaydetti.İlçenin yeni hizmetlerle yükselen bir trend yakalayacağını anlatan Karaman, "Bu tür eserler ölümsüzdür. Darıca farklı bir imajıyla bölgede ilkleri gerçekleştiriyor. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da 2004 yılında itibaren önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. 

Darıca'nın ilçe olmasının ardından çok büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini bildiren Karabacak, Darıca'nın en büyük eksiği olan kültür merkezini de halka kazandırdıklarını vurguladı.


Konuşmaların ardından Fevzi Çakmak Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki kültür merkezinin açılış kurdelesi kesildi.Törene,  İl Emniyet Müdür Levent Yarımel, AK Parti Kocaeli İl Başkan Şemsettin Ceyhan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ve vatandaşlar katıldı.


Habertürk


Geri Dön