29 / 03 / 2024

Gebze Belediyesi tarafından yapılan kiralamaya ilişkin 5 sorun TBMM'de!

Gebze Belediyesi tarafından yapılan kiralamaya ilişkin 5 sorun TBMM'de!

Bir firmanın Gebze Belediyesi ile yapmış olduğu kira sözleşmesinin hükümlerine uymadığı iddiaları meclise taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti..



Gebze Belediyesi tarafından yapılan kiralamaya ilişkin 5 sorun TBMM de!


Bir firmanın Gebze Belediyesi ile yapmış olduğu kira sözleşmesinin hükümlerine uymadığı iddiaları meclise taşındı. Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırladı. Akar sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.


Akar önergesinde "Mülkiyeti Gebze Belediyesine ait bulunan Kocaeli ili, Gebze İlçesi Eskihisar Mevkiinde vaki ve kain olan tapunun pafta No:6’ da bulunan 5 bin 800 metrekare taşınmazını 31/ 10/ 2002 tarih ve 2002/95 sayılı meclis kararma ve 2886 sayılı yasanın 36. Maddesine istinaden 10 yıl süre ile kiralanması için 16/12/2003 tarih ve 2003/4546 sayılı encümen kararı ile 06/01/2004 tarihinde Gök Denizcilik Turizm İç ve Dış Tic. A.Ş şirketine kiraya verilmesine karar verilmiştir." dedi.


Ancak firmanın bu sözleşmenin gereğini yapmadığı ve faizleri ile birlikte 15 bin 100 TL biriken borcu 25/06/2010 tarihinde yapılandırılarak protokol imzalanmış kira bedeli 15 ay eşit taksitle ödemesi kararlaştırıldığını ifade eden Akar firmanın yapılan protokole uymadığını 25/09/2013 tarihinde bir kez daha yapılandırılmaya gidildiğini belitti.


"Yapılan yapılandırma ve protokollere rağmen firma ödemeleri yapmadığı gibi bu alanı kullanmaya da devam etmiştir. Son olarak kira bedellerinin üst üste 3 ay ödenmemesi ile yasal olarak ihalesi feshedilmiş ancak gerekli yaptırımlar yerine bu firmaya ödül gibi haklar verilmeye devam edilmiştir." diyen Akar 5 soru sordu:


Akar'ın soruları

1. 10 yıl süre ile yapılan sözleşmenin gereklerini yerine getirmeyen bu firmaya neden gerekli yaptırımlar uygulanmamıştır?


2. Firma 3 kez yapılandırma ve taksit imkanına rağmen bu ödemeyi yapmazken neden hala alanı kullanmaya devam etmektedir?


3. Kamu yararı yok sayılarak kamu zararına yol açan bu firmanın faizleri ile birlikte toplam borcu ne kadardır? Bugüne kadar ne kadar ödeme yapılmıştır?


4. Bu alanın vatandaşlara da açılacağı belirtilmesine rağmen firma hangi hakla buna izin vermemektedir? Yerel yöneticiler neden halkın menfaatlerini değil de firmanın menfaatlerini gözetmektedir?


5. Bakanlığınızca bu konuda gerekli adımların atılarak sözleşmeye uymayan, ödemelerini yapmayan bu firmaya yaptırımlar yapılacak mıdır?




Geri Dön