19 / 04 / 2024

Gebze Çayırova Kent Park projesi 12 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Gebze Çayırova Kent Park projesi 12 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Gebze Çayırova E-5 Karayolu girişinde hayat bulacak olan Kent Park projesi, Çayırova’nın çehresini değiştirecek, değerine değer katacak. İlçenin ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşümünü sağlayacak.



Gebze Çayırova Belediyesi, vizyon projesi olan Kent Park için 12 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor. Yeşil alanı, açık oturma alanları, açık amfi tiyatro, alışveriş merkezleri, kapalı kafe ve restoran, çocuk oyun ve spor alanları ile zengin ve sosyal bir çalışmaya imza atan belediye, çok amaçlı projeyi Yenimahalle ve Çayırova Mahallelerinin kesişiminde hizmete sunacak.


İHALE 12 AĞUSTOS’TA

İlçenin E-5 Karayolu tarafı girişinde yer alan Yenimahalle ve Çayırova İlköğretim Okulları’nın bulunduğu alanı kapsayan proje için Yenimahalle İlköğretim Okullarının yıkımını gerçekleştiren belediye, bu alanda uygulayacağı Kent Park Projesi için ihale aşamalarını tamamladı. 12 Ağustos Cuma günü ihale salonunda Kent Park Projesi’nin ihalesini gerçekleştirecek olan kurum ihale sürecinin bitimi ile ilk kazmayı vuracak.


KENT PARK 15 DÖNÜM ALANDA HİZMET VERECEK

Proje için düşünülen yaklaşık 15 dönümlük alanın genişletilmesi ve çevresindeki parkla bütünleştirilmesi adına planlama çalışmaları titizlikle yürütülen Kent Park yeşiliyle sosyal donatı alanlarıyla vizyon projesi olacak. Havuzuyla, kafe restoranıyla, mini alışveriş merkezleriyle, çocuklar için oyun parkı ve spor alanlarıyla, amfi tiyatrosuyla Çayırova’nın çehresini değiştirecek modern Kent Park, özgün tasarımıyla hem ilçede hem de bölgede yaşayan insanlar için cazibe merkezi konumunda olacak.


1.000 KİŞİLİK AMFİ TİYATRO 4.000 METREKARE YEŞİL ALAN, 3.500 METREKARE KAFE-RESTORAN VE MİNİ ALIŞ VERİŞ MERKEZİ

İhalenin tamamlanması ile birlikte yapım aşamasına geçilecek tesis sanat dalında, sosyal ve kültürel alanlarda önemli bir odak noktası olacak. Proje kapsamında yer alan 1000 kişilik amfi tiyatro, açık hava sineması, konser vb. her çeşit kültür sanat etkinliği için Çayırova’lıların hizmetinde olacak. Projede havuzbaşı şeklinde tasarlanmış 800 metrekare açık 1.350 kapalı olmak üzere 2.150 metrekare kafe ve restoran yer alıyor. Yaklaşık 1.000’er metrekarelik mini alışveriş merkezi ve çocuk oyun parkı bulunan projede en önemli pay, 4.000 metrekarenin üzerinde bitki ve ağaçlarla dolu yeşil alan için bırakıldı.


DEMİRCİ, “8 AYDA İŞLEM TAMAM”

Çayırova’nın değerine değer katacak bir projenin ihale aşamasına geldiklerini, ihale sürecinin bitimi ile hemen projeye başlayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Şevki Demirci, 2017 yılında Kent Park’ın ilçe ve bölge halkının hizmetinde olacağını belirtti. Projenin tüm hesaplarının yapıldığını, çizim çalışmalarının tamamlandığını, tesiste yer alacak en ufak detayın da bizzat kendisi tarafından değerlendirildiğini açıklayan Demirci, “İlçemizin gelişimi, büyümesi ve kalkınması adına projelerimizi göreve geldiğimiz andan itibaren planlamıştık. Geçen süre içerisinde birçok projemizi tamamladık. Bunun içerisinde sosyal tesis, semt konakları, at binicilik ve cirit alanı tesisi yer alıyor. Aynı zamanda garaj ve lojistik merkezi ile kapalı semt pazarımız tamamlanmak üzere. Bunların yanı sıra caddelerimizde prestijli caddeler uygulamaları gerçekleştirdik. Renkli ve modern kavşaklar oluşturduk. Yine altyapı ve üstyapı noktasında büyük bir yol kat ettik. Çevresel yatırımlarımıza ağırlık vererek onlarca park yaptık. Şimdi yeni bir vizyon projemize daha başlıyoruz. Bu kapsamda Kent Park Projemizin en önemli adımı olan ihale aşamasına geldik. 12 Ağustos Cuma günü yapacağımız ihalenin sonuçlanması ile birlikte alanda çalışmalara başlayacağız ve Kent Parkımızı 2017 yılı içerisinde hizmete açacağız.” dedi.



Gebze Yenigün


Geri Dön