28 / 03 / 2024

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gebze-Darıca metro hattında yapılan çalışmalara hızla devam ediliyor. Çalışmaları hızlanan zamanla hızla ilerleyen metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesinde yer alan Depo Sahası’nda kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Kazı çalışmalarına hızla devam edilen Büyükşehir ekipleri, tüm istasyonlarda yer alan altyapı çalışmaları kapsamında; fiber hat, doğalgaz, elektrik, mobese, yağmur ve atık su deplaselerini tamamladı.

GEBZE KENT MEYDANI’NDA FORE KAZIKLAR TAMAM

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetleri arasında yer alan Gebze-Darıca metro çalışmaları 4 noktadan sürüyor. Gebze Kent Meydanı’nda düzenlenen çalışmalarda zemini sağlamlaştırmak amacıyla kullanılan 284 adet fore kazığın imalatı tamamlandı. Altyapı deplaseleri kapsamında; elektrik, doğalgaz, fiber hat, içme suyu ve atık su deplaseleri de tamamlandı. Kuşak kirişi, göğüsleme kirişi, ankraj ve istasyon kazı
çalışmalar sürüyor.

ADLİYE İSTASYONU’NDA ALTYAPI DEPLASELERİ TAMAMLANDI

Adliye İstasyonu, Akse Sapağı İstasyonu ve Mutlukent İstasyonları arasında yer alan, güney batısında bulunan istasyon olan Akse Sapağı İstasyonu’na bin 200 metre uzaklıkta, kuzey doğusunda yer alan Mutlukent İstasyonu’na ise bin 700 metre uzaklıkta yer alıyor. İstasyon, yapımı devam eden Adliye Sarayı, altyapı deplaseleri kapsamında; fiber hat, doğalgaz, elektrik, mobese, yağmur ve atık su deplaseleri tamamlandı. İstasyon bölgesinde 186 adet fore kazık imalatı bitirilirken makas bölgesinde 93 adet fore kazığın 71 adedi tamamlandı. İstasyon bölgesinde bulunan imalatı tamamlanan fore kazık başları kırımı sürüyor.

MUTLUKENT İSTASYONU’NDA YAPILAN HAFRİYAT 65 BİN METREKÜP

Mutlukent İstasyonu, Adliye İstasyonu ve OSB İstasyonlarında yer alan güney batısındaki istasyon olan Adliye İstasyonu’na bin 700 metre uzaklıkta, kuzey doğusunda bulunan OSB İstasyonu’na ise 2 bin 500 metre uzaklıkta bulunuyor. İnşaatı süren istasyonda kazı destek sisteminin parçası olarak projelendirilen kuşak kirişleri tüm akslarda tamamlanarak perde beton imalatları sürüyor. Çapa başı üzerinde bulunan gerilme kuvvetini köprüye aktarma ve köprüyü yere yapıştırılıp sıkılaştırmasını amaçlayan 1404 ankrajın 763 tanesi imal edildi. Bu zamana kadar yapılan hafriyat miktarının da 64 bin 700 metreküp olarak belirtildi.

SÜRÜCÜSÜZ METRO

Son teknolojinin bulunduğu projede 4. otomasyon düzeyinde bulunan (GoA4) tam otomatik sürücüsüz metro hizmet verecek. Yüksek performans, yüksek güvenilirlik ve düşük sefer aralıkları, düşük işletme maliyeti sürücüsüz, yolcu taleplerine daha iyi cevap verebilme metroların cazibesini artırıyor.  Bu nedenlerden dolayı dünyada da geçişlerin başladığı tam otomatik metro sistemi Gebze- Darıca hattında da uygulanacak.


Geri Dön