29 / 03 / 2024

Gebze-Halkalı banliyö hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze-Halkalı banliyö hattında çalışmalar hızlandı!

Halkalı-Sirkeci arasında yapımı devam eden banliyö tren hattında çalışmalar hızla devam ediyor. Proje kapsamında test sürüşleri başladı.



Sirkeci-Halkalı ve Söğütlüçeşme-Gebze arasındaki banliyö hatları, İstanbul  Ankara  arası Yüksek Hızlı Tren projesine entegrasyon için kapatılmıştı. Hat boyunca istasyonların ve rayların inşaatlarının büyük bir kısmı tamamlandı. Hat boyunca yolcuları taşıyacak olan  Marmaray  treninde test sürüşleri başladı.

Çalışmalar hızla devam ediyor

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, çekilen görüntülerde trenin test sırasında ileri geri gittiği ve içinde bulunan personelin kimi zaman yanında yürüyerek son kontrolleri yaptığı görüldü. Tren istasyona gelmeden şerit değiştirmek için kullanılan makaslar ise dikkatli bir şekilde kontrol ediliyor. Hatta kontroller sırasında tren bir iki sefer aynı makas değişimi olan yerden geçiş yapıyor. Çalışan personel ise hem trenin içinden hem de trenin dışında kontrollerini sürdürüyor. Gebze-Halkalı banliyö hattındaki son çalışmalar ise hızla devam ediyor. Zemin düzeltme çalışmalarının tamamlandığı ve rayların döşendiği projede, altyapı ve sinyalizasyon sisteminin testleri yapılıyor.

Günde 1 milyon yolcu taşınacak

Gebze’den başlayan banliyö hattında bulunan Pendik-Ayrılıkçeşme-Sirkeci-Zeytinburnu-Bakırköy-Halkalı güzergahı 43 istasyonla 77 kilometrelik bir mesafede hizmete açılacak. Tren hatlarının tamamlanması ve Marmaray projesi ile entegrasyonu yapıldığında 43 İstasyonun bulunacağı Gebze’den Halkalı’ya yolculuk süresi 115 dakikaya düşecek.  Hattın tamamının açılmasıyla yapılacak olan tek seferde 3 bin, bir günde ise toplam 1 milyon yolcunun taşınması planlanıyor.

Gebze-Halkalı banliyö hattı havadan görüntülendi!


Geri Dön