28 / 03 / 2024

Gebze-Halkalı banliyö hattı test sürüşü

Gebze-Halkalı banliyö hattı test sürüşü

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu hat, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak'' dedi.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı havadan görüntülendi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün hizmete açılacak Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın Kartal istasyonu drone ile görüntülendi.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı 12 Mart’ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gebze-Halkalı demir yolu hattının 12 Mart’ta hizmete açılacağını duyurdu.

BTS: Gebze-Halkalı hattı açılışa hazır değil!

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), 31 Mart'taki yerel seçimden önce hizmete girmesi planlan Gebze ile Halkalı arasındaki yeni banliyö hattının henüz açılmaya uygun olmadığını belirtti.

Gebze-Halkalı banliyö hattında çalışmalar hızlandı!

Halkalı-Sirkeci arasında yapımı devam eden banliyö tren hattında çalışmalar hızla devam ediyor. Proje kapsamında test sürüşleri başladı.

İstanbul’a yeni banliyö hattı geliyor! Yarın açılacak…

İstanbul’un raylı sistem ağır giderek genişlerken bir yenisine Halkalı-Bahçeşehir hatta eklendi. Yarın açılacak olan hatla birlikte Halkalı-Bahçeşehir mesafesi 22 dakikaya düşecek. 

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için İBB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 299 milyon 800 bin euro borçlanma yetkisi

Gebze-OSB metro hattı 2023'te hizmete açılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 2023 senesinde Gebze-OSB metro hattının hizmete açılacağını dile getirdi.

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı 2023'ün ilk yarısında tamamlanacak!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta çalışıyor. İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, hattaki çalışmalara ilişkin "Yapım işlerine hızlıca başlayacağız. 2023'ün ilk yarısında İstanbul'a kazandırmak için bütün çabamızla çalışacağız" dedi.

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta yeniden başlıyor!

Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları 27 Mart'ta yeniden başlıyor... 

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattını gelecek yıl açmayı hedeflediklerini belirterek, bu açılıştan bir yıl sonra 32 kilometrelik İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattını hizmete almayı amaçladıklarını dile getirdi.

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...

Marmaray’a göre taşındık!

İstanbul’da evini taşımak isteyenlerin ilk tercihi toplu ulaşım güzergahlarına yakınlık oluyor. Yılın ilk yarısında Mart ayında açılan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı güzergahlarına olan taşınmalar öne çıktı....

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı imar planı askıda!

Arnavutköy-Başakşehir-Küçükçekmece İlçeleri, İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu 2022'de açılacak!

Ulaşımı rahatlatması beklenen projeler için müjdeler veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ''İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro hattını 2022 yılında işletmeye açmayı planlıyoruz'' dedi.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı emlak fiyatlarını uçurdu!

76 kilometre uzunluğundaki Gebze-Halkalı tren hattı açıldı. Hat, konut fiyatlarını da etkiledi. İstasyon bulunan ilçelerde fiyatlar yüzde 100’ü aşan oranda artış gösterdi..

Gebze-Halkalı banliyö hattı test sürüşü Haberi

Gebze-Halkalı banliyö hattı test sürüşü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ulaşımında önemli bir rol oynayacak Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının Kartal Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Mesafe 1 saat 10 dakika kısaldı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gebze – Halkalı tren hattının eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafeyken şimdi 115 dakikaya ineceğini söyleyen Erdoğan, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika daha kazandıracağını söyledi.

Günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey. CHP’lilerin böyle bir derdi var mı? Böyle bir sıkıntısı var mı? Ama bizim derdimiz hizmet. İstanbul’un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Bir başka ifadeyle...