19 / 04 / 2024

Konyaray Banliyö Hattı'nın protokolü imzalandı! 

Konyaray Banliyö Hattı'nın protokolü imzalandı! 

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuştu. Uygun, Konya'nın, demir yolu ağı bakımından önemli bir kent olduğunu söyledi ve "Konyaray, yerel yönetimlerle gerçekleştireceğimiz en önemli ulaşım projelerinden biridir" dedi...



Konya Büyükşehir Belediyesinin, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile hayata geçireceği Konyaray Banliyö Hattı'nın protokolü imzalandı. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşma yapı. Uygun, konuşmasında, Konya'nın, demir yolu ağı bakımından önemli bir kent olduğunu belirtti. 

Anadolu Ajansı'ndan Abdullah Doğan'ın haberine göre, imza töreni, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, merkez ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlendi.

Konya'dan YHT ile  Ankara  ve İstanbul'a günde 9 bin yolcunun seyahat ettiğine dikkat çeken Uygun, yapımı süren lojistik merkeziyle de kentin, ihracatın ucuz lojistik ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Uygun, Konyalı iş insanlarını demiryolu sektörüyle tanıştırmak amacıyla Mart ayında kentte fuar düzenleneceğini açıkladı.

Dünyanın üçüncü büyük fuarı niteliğindeki organizasyonda, en yeni ve modern demiryolu teknolojilerini kente getireceklerini belirten Uygun, "Dev demiryolu işletmelerinin katılacağı fuarın şehrimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konya'daki hafif raylı sistemin modern araçlarla güçlendirildiğini vurgulayan Uygun, şöyle konuştu: 

"Banliyö hatlarla toplu ulaşımın desteklenmesi, Konyalı hemşehrilerimizin günlük yaşamını kolaylaştıracak. Banliyö hatları kent içi raylı sistem hatlarına entegre edilerek daha hızlı, güvenli ve hesaplı ulaşımı sağlayacak. Toplu taşımanın kapsadığı alan genişleyecektir. Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürüttüğümüz Konyaray, yerel yönetimlerle gerçekleştireceğimiz en önemli ulaşım projelerinden biridir. Birinci etabı 17,4 kilometre, tamamlandığında ise 26 kilometre uzunluğuna sahip olacak hat sayesinde karayoluyla 1 saat süren yolculuk 30 dakikaya düşecek. Günlük 90 bin yolcuya hizmet verecek. İki etabında 13 durağın yer aldığı Konyaray projesinde, Konya Gar'dan yeni Konya YHT Gar'a da ulaşım sağlanacak."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, kentin önemli bir yatırıma daha kavuşacağına dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti. 

Hattın hizmete girmesiyle günlük 100 bine yakın insanın organize sanayi bölgelerine ulaşımının sağlanacağını dile getiren Altay, "Şehirde yolcu trafiğinin oluştuğu, toplu ulaşım aksının olmadığı hat üzerinde yolcu taşımaya başlayacağız. Hat, iki etaptan oluşacak. Birinci bölümü Konya Gar ve havaalanı 17,4 kilometre. İkinci hat ise Yaylapınar'dan Konya Gar kısmı. Tamamlandığında 26 kilometrelik uzunluğu olacak hat sayesinde, Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerindeki sanayilerimiz ile OSB'ye, kesintisiz ve konforlu bir ulaşım sağlanacak." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Altay ve Uygun, protokolü imzaladı.

 


 


Geri Dön