18 / 04 / 2024

Gebze-OSB metro hattı 2023'te hizmete açılacak!

Gebze-OSB metro hattı 2023'te hizmete açılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 2023 senesinde Gebze-OSB metro hattının hizmete açılacağını dile getirdi.



Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Gebze Belediyesi’nin “Güzide Sosyal Tesisleri” açılış töreninde ulaşım ilk sırada olmak üzere önemli konularda açıklama yaptı. Bizimyaka'da yer alan habere göre; “Gebze tarihiyle çok güzel ve özel bir yer” vurgusu yapan Başkan Büyükakın, “Her geçen gün Gebze’mizin daha da güzelleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek Gebze Belediyemiz gerekse Büyükşehir olarak bizler ilçemizin her noktasında çalışmalarını sürdürüyoruz. Harıl harıl çalışan bir Metro inşaatımız var. İnşallah 2023 yılında Gebze-OSB arasını hizmete almış olacağız” dedi.

Şehir trafiği rahatlayacak

“Gebzeli hemşerilerimiz için hizmet üretmeye, bunun yanında vatandaşlarımızın mutlu olması için de elimizden geleni yapıyoruz” açıklamasını Başkan Büyükakın, “Şu anda bile bulunduğumuz bu alanda bile Metro inşaatımız sesleri duyuyoruz. Şunu özellikle ifade etmem gerekir ki, Metro bittiğinde günde 55 bin araç trafikten çekilmiş olacak. Bu rakam çok önemlidir. Bu bölgemizde trafiğin akışından yolculuk yapma konforuna kadar birçok rahatlık ve değişim yaşanacak” şeklinde konuştu.

Gebze-OSB metro hattı 2023 te hizmete açılacak!

Gebze'ye renk katacak

“Büyük bir heyecanla takip ettiğimiz bir başka projemiz de Hünkâr Çayırı’dır” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, “Burayla ilgili çalışmalarımızı da tamamladığımızda tarihi dokusuyla Gebze’ye renk katan çok önemli bir projemizi de şehrimize kazandırmış olacağız. Bunun ile beraber Ballı Kayalar bölgemiz içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gebze’miz için şehrimiz için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Tek amacımız var, milletimizden aldığımız emaneti en iyi şekilde hizmete dönüştürmektir” ifadelerine yer verdi.

“19 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eser siyasetiyle milletimize hizmet ediyoruz” diyen Başkan Büyükakın, “Tabi bununla birlikte vatandaşlarımızın gönlündeki yerimizi güçlendirmeye de devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada halkımıza hizmet etmek için tüm kabiliyetimizi ve imkânlarımızı kullanıyoruz. Durmayacağız, çok çalışacağız. Gebze ilçemizin ve bu bölgemizin bize olan güvenini çok teşekkür ediyoruz. Bunu güvenin karşılığını da hizmet ederek cevap veriyoruz. Emanete sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!


Geri Dön