20 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için İBB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 299 milyon 800 bin euro borçlanma yetkisi



İBB Meclisi aralık ayı 3. birleşimi, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı. Sputniknews'te yer alan habere göre; meclis toplantısında, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi ve 34 adet tramvay aracı alımında kullanılacak dış borç talebi ele alındı.

Finansman Müdürlüğü, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşaat çalışmalarında kullanılması için 242 milyon euro KDV ve sigorta primi tutarında dış borçlanma isteğinde bulundu. Finansman Müdürlüğünden gelen bir diğer teklifte ise Edirnekapı-Sultançiftliği-Habipler Tramvay Hattı projesinde kullanılmak üzere 34 tramvay aracı alınması için 57 milyon 800 bin euro KDV ve sigorta primi tutarında dış borçlanma talep edildi.

Ekrem İmamoğlu na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Komisyon raporunda, borçlanmaların çok taraflı yatırım ve kalkınma bankaları ile yabancı devlet kuruluşlarından doğrudan veya İller Bankası aracılığıyla yapılması şartı ile İBB Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğu ifade edildi. 

Meclis, oy birliğiyle dış borçlanma tekliflerini onayladı. Mecliste ayrıca Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesinde kullanılacak 272 adet metro aracı temini ve işletmeye alma işi için 300 milyon euro sigorta primi tutarındaki borç talebi ise oy birliğiyle tekrar komisyona havale edildi.
 

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!


Geri Dön