27 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattını gelecek yıl açmayı hedeflediklerini belirterek, bu açılıştan bir yıl sonra 32 kilometrelik İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattını hizmete almayı amaçladıklarını dile getirdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından  "Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi" kapsamında gerçekleştirilen "Dijital Gelecek" oturumunda ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da asırlara sığacak işlerin 25 senede yapıldığını, Marmaray, Yavuz Sultan Selim, Avrasya Tüneli gibi çok önemli projelerin ortaya konulduğunu, kentin bu alanda dünyaya örnek olduğunu dile getirdi.

Bakan Karaismailoğlu, şu an başlayan projelerle beraber İstanbul'da 510 kilometrelik metro ağının olacağını müjdelesi.

- "Hızlı tren hat uzunluğu 5 bin 500 kilometreye ulaşacak"

Bakan Adil Karaismailoğlu, ulaşım ve altyapıya 17 senede 880 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını dile getirerek bu yatırımın büyük kısmının kara yoluna yapıldığını, zamanla bu alanda bir noktaya gelindiğini söyledi.

Demir yolu yatırımına 2013 yılıyla birlikte ağırlık verdiklerini, bu alanda bir atılım içerisinde olduklarını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımız önümüzdeki 5 yılda demir yoluyla çok daha sık karşılaşacaklar. Demiryolu yatırımının ağırlığı artacak. Sanayilerin, limanların demir yoluna bağlanması, lojistik, ulaşım gibi alanlarda çok önemli planlarımız var. Önümüzdeki 50 yılı, 100 yılı planlıyoruz. Ülkemiz birkaç yıl önce hızlı trenle ilk defa tanıştı. Şu anda 12 bin kilometreden fazla demir yolu hattımız var. Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız. Hızlı tren hattımızı ise 5 yılda 1200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefindeyiz."

İstanbul'daki metro hatları ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Bakan Karaismailoğlu, 38 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattını gelecek sene açmayı hedeflediklerini müjdeleyerek, bu açılıştan bir yıl sonra 32 kilometrelik İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattını hizmete almayı amaçladıklarını dile getirti.

 

Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız!


Geri Dön