19 / 04 / 2024

Gebze-Darıca Metro Hattı'nda son durum!

Gebze-Darıca Metro Hattı'nda son durum!

Çalışmaların son sürat devam ettiği Gebze- Darıca Metro Hattı'nda yer altına inilmeye başlandı.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze Darıca Metro hattındaki çalışmaları denetledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Genel Sekreter Bayram çalışmaların planlanan zamanda yürütüldüğünü belirterek “Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı durakları ile OSB bölgesindeki Depo Sahasında kazı çalışmaları ile beraber Metro projemizde yer altına inilmeye başlandı” diye konuştu.

KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden olan Gebze- Darıca Metro çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Bayram, 4 noktadan çalışmaların sürdüğünü dile getirerek "Gebze Kent Meydanı Toplamda 283 iksa kazığını 148’inin imalatı yapıldı. Ankraj imalatı için hazırlık yapılıyor. Akabinde istasyon kazısına başlanacak. Mutlu Kent İstasyonunda ise perde iksa sisteminin şevli ilk anolajının püskürtme beton imalatı yapıldı. İstasyon kazısına devam ediliyor. Ayrıca Adliye İstasyonu bina yıkımları tamamlandı. İstasyonların geoteknik ve mimari projelerinin onay süreci devam ediyor. Depo Sahası kazısına da başladık.” şeklinde konuştu.

METRO HATTI, YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYECEK

Yüksek teknolojili, sürücüsüz, ekonomik, güvenli, esnek, geliştirebilir olarak tasarlanan Gebze OSB – Darıca Sahil Hattı 15.6 kilometre uzunluğunda, 6,5 metre çapında iki tünelden meydana gelecek. 12 istasyondan oluşan hattın tamamı yer altından geçiyor. Gebze OSB – Darıca Sahil arası 19 dakikaya inmiş olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi metro hattıyla; Gebze OSB bölgesindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmayı, şehir içi trafik yükünü asgari düzeye indirmeyi, kent merkezleri ve sanayi bölgelerine hızlı erişim sağlamayı, Darıca Sahiline ulaşımı kolaylaştırmayı, Kocaeli’yi ulusal ve uluslararası kara, hava ve raylı sistemlere entegre etmeyi, 2 metropol şehri yerin altından birleştirmeyi amaçlıyor.


936 ARAÇLIK YERALTI OTOPARKI

Çift yönlü olarak saatte 64 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip metro hattı; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Marmaray’a, TCDD Hızlı Tren Garı’na, ulusal ve uluslararası toplu taşıma ağlarına, kent merkezlerine bağlanacak. İki metropol yerin altından da birleştirilecek. 90 saniye aralıklarla sefer yapılacak. 936 araçlık yeraltı otoparkı, zemin üstünde otobüs peronlarını da kapsayan Park et Devam Et merkezleri yapılacak. Kocaeli Büyükşehir tarihinin en büyük yatırımı olan metronun 1. Etabı 5 milyar liraya mâl olacak. Yatırım, Kocaeli Büyükşehir’in öz kaynaklarıyla tamamlanacak.”

 

Gebze-Darıca Sahil hattı metrosunun ihalesi mecliste konu oldu!

Gebze-Darıca Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Gebze-Darıca Metro Hattı projesi görücüye çıktı!


Geri Dön