25 / 04 / 2024

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılıyor!

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılıyor!

Kocaeli Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze-Darıca Metro Hattı'nın, Gebze ve Darıca arasında kalan bölümünün 2022 yılı sonunda, tamamının ise 2023'te tamamlanacağını açıkladı.



Kocaeli Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçede ulaşım, sıfır atık, spor ve sosyal alanda sürdürdekleri projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Dünya Gazetesi'nden Ceylan Demir'in haberine göre; Gebze-Darıca Metro Hattı'nın, Darıca’nın ulaşımla ilgili uzun vadedeki en büyük yatırımlarından biri olduğuna dikkat çeken Muzaffer Bıyık, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve yaklaşık 5 milyar TL değerinde olan devasa bir altyapı çalışması. Toplamda 55 bin aracın trafikten çekilmesini sağlayacak. İkinci ayağında ise Sabiha Gökçen metrosu ve  Marmaray  metrosu ile entegrasyonu söz konusu. Hem İstanbul'dan Kocaeli'ne gelmek isteyen hem de Kocaeli'den İstanbul'a gitmek isteyenlere alternatif, hızlı ve kaliteli bir toplu taşıma imkani sağlayacak” diye konuştu.

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023 te açılıyor!

Bıyık, metronun Gebze ve Darıca arasında kalan bölümünün 2022 yılı sonunda, tamamını ise 2023'te Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde tamamlamayı planladıklarını duyurdu.

Gebze-Darıca metrosu ile emisyon sorunu ortadan kalkacak!


Geri Dön