19 / 04 / 2024

Gebze-Darıca Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Gebze-Darıca Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil Metro Hattı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi...



TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil Metro Hattı'nın temel atma töreninde konuştu. Yıldırım, Kocaeli için bugün hayırlı bir hizmetin ilk harcını koymak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Yıldırım, millete, ülkeye sevgiyle hizmet ettiklerini, aralarındaki bağları sevgiyle güçlendirdiklerini söyledi. Yıldırım, "Aramızda ne kadar sevgiyi yayarsak toplum olarak, ülke olarak millet olarak o kadar mutlu oluruz. Eğer hırslarımızı yener, paylaşarak yaşamayı bilirsek yoksulluğun olmadığı bir dünyada en iyi şekilde hayatımızı sürdürürüz." dedi.

Gebze-Darıca Metro Hattı nın temeli atıldı!

"Kocaeli-İstanbul iyice birbiriyle bütünleşmiş olacak"

Binali Yıldırım, Kocaeli'nin yaptığı ihracatla - ithalatla Türkiye'nin önde gelen illeri arasında olduğunu kaydetti.

Ulaşımda yer üstü kadar yer altını da kullanmanın önem arz ettiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kocaeli'de arazi çok yok, her taraf yol, kavşak, köprü. Artık yer üstü yetmiyor yerin altından yeni yollar yapmak gerekiyor. İşte tam da bu noktada çalışkan, gayretli Kocaeli Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, sizlere verdiği bir sözü daha yerine getirmenin büyük bir mutluluğunu yaşıyor. Geçen yıl tramvayın açılışı yapıldı. 10 kilometrelik tramvay hattına inşallah bu metro da önümüzdeki yıllarda eklenmiş olacak. Bugün bu sebeple bir araya geldik. Biraz sonra ilk harcını koyacağımız, Kocaeli'nin kalitesini, standardını daha da yükseltecek, bu metromuz hayırlı - uğurlu olsun. Metro yapılınca Darıca-Gebze-OSB arası sadece 19 dakikaya inecek. 12 istasyon ve inşaat bittiğinde Kocaeli'de toplu ulaşım kuzeyden güneye çok daha rahatlayacak, çile sona erecek. Kocaeli'yi İstanbul'un demir yollarına bağlamayı hedefleyen bu yatırımla Kocaeli-İstanbul iyice birbiriyle bütünleşmiş olacak. Tabii burada inşaa edilecek metronun diğer metro hatlarından bir farkı var." diye konuştu. 

Bu metrolarda dünyanın en son teknolojisinin kullanılacağını bildiren Yıldırım, buradaki metro araçlarının tam otomatik, akıllı metro olacağını, sürücüsünün bulunmayacağını, kumandayla merkezden yönlendirileceğini ve o şekilde hizmet vereceğini söyledi.


Gebze-Darıca Metro Hattı nın temeli atıldı!

Gebze Darıca Metro Hattı durakları
1- Darıca Sahili İstasyonu
2- Farabi Devlet Hastanesi
3- TCDD Tren İstasyonu
4- Fatih Devlet Hastanesi 
5- Gebze Merkez İstasyonu
6- Gebze Belediye- Akse Sapağı İstasyonu, 7- Gaziler İstasyonu
8- Güzeller OSB İstasyonu
9- GOSB İstasyonu
10- Balçık sanayi İstasyonu
11- Mollafenari Sapağı İstasyonu 
12- Mollafenari Köyü İstasyonu


Geri Dön