24 / 04 / 2024

Gebze Gençlik Merkezi yükseliyor!

Gebze Gençlik Merkezi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze'de hayata geçirdiği gençlik merkezini tamamlıyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplumda 7’den 77’ye herkes için sosyal mekanlar inşa etmeye devam ediyor. Gebze’de gençlerin faydalanması için hayata geçirilen Gençlik Merkezi de bu mekânlardan bir tanesi. Her türlü faaliyete imkan verecek gençlik merkezi, Gebze gençliğine yön vererek, topluma faydalı birer birey olmalarını sağlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, inşa çalışmaları hız kesmeden devam eden dev tesis 11 bin 200 metrekare alanda hizmet verecek.


KABA İNŞAAT YAPILIYOR

6 katlı olarak projelendirilen yapı tam donanımlı olacak şekilde inşa ediliyor. Gençler için gerekli tüm imkânlara sahip olacak yapının inşa çalışmaları devam ediyor. 4’üncü kat kaba inşaat çalışması yapılan binanın betonarme uygulamaları gerçekleştiriliyor. Yapıda perde ve kolonların beton dökümü, yer yer kalıp sökülmesi, izolasyon ve tuğla duvar imalatı yapılıyor. Saha içi doğu, güney ve batı cephesi bina köse dolgularına silidir ile sıkıştırılma çalışmaları devam ediyor.  

TAM DONANIMLI

Yapının bodrum katı sığınak, ısı merkezi, salon ve depodan meydana gelecek. Alt zemin katta ise fen laboratuarı, 5 adet derslik, öğretmenler ve idareci odası spor izleme bölümü, fitness, güreş, judo ve soyunma odaları yer alacak. Üst zemin katta internet sınıfı, santranç odası, 5 adet derslik, kulüp odası, kütüphane, spor izleme bölümü, judo, tekvando, bay bayan soyunma odası, duş ve wcler yer alacak.

SPOR ALANLARI

Gençlik Merkezi’nin yaklaşık 5 bin metrekare peyzaj alanına ayrıldı ve bu alanda 2 adet basketbol ve voleybol sahası ile 44 araçlık açık otoparkı yer alacak. Merkezin Gebze’de gençlerin sosyal aktivite gerçekleştirebilecekleri, spor yapabilecekleri ve ders çalışabilecekleri bir mekan olması bekleniyor.

SOSYAL AKTİVİTE

Birinci kat panhane, teras, kafeterya, bebek bakım odası, 380 kişilik tiyatro salonu, kulis, dekor deposu ve atölye sınıfından meydana gelecek. Yapın ikinci katında ise santranç odası, 5 adet derslik, kütüphane, öğretmen ve idareci odası yer alacak. Son katta ise internet sınıfı, sanat atölyesi, 5 adet derslik, müzik stüdyosu ve kayıt odası bulunacak.

 

 


Geri Dön