26 / 04 / 2024

Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi Yıldırım'da yükselecek!

Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi Yıldırım'da yükselecek!

Kentteki çalışmalara hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi'ni ilçeye kazandıracak.



 

Yıldırım Belediyesi, öncelikli hizmet grupları arasında değerlendirdiği gençlere için ilçeye iki gençlik merkezi inşa ediyor. İnşa çalışmalarının başladığı Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin yanında Vatan Mahallesi’nde 13 bin 105 metrekare alanda hayata geçirilecek olan Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi, Yıldırım’ın geleceğine yeni ufuklar kazandıracak. Gençlik merkezinin bünyesinde, çok amaçlı salon, fuaye, konferans salonu, seminer salonu, toplantı salonu, sergi alanı, kafeterya, fitness salonu, sinema salonu, sanatsal ve kültürel atölyeler, kütüphane ile otopark bulunacak. Uygulama projeleri tamamlanan ve ihale süreci süren merkez, gençlere spordan hobiye, eğitimden sosyalleşmeye bir çok imkân sunacak. Merkezin en önemli hedefi ise gençlerin zararlı alışkanlıklardan koruyarak donanımlı nesiller yetişmesine katkı sağlamak olacak.

DONANIMLI NESİL VURGUSU

Yıldırım’ın 250 binin üzerinde genç nüfusa sahip olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İdeal Şehir Yıldırım için 100 adım’ vizyonumuz kapsamında söz verdiğimiz gençlik merkezlerini Yeni Yıldırım’da tüm gençlerin spor, kültür ve sanat ile iç içe büyümesini istiyoruz. Sanatı, kültürü, bilimi bilen nesiller olarak gelişmeleri ülkemizin geleceği ve dünyaya yön verecek kişiler olarak yetişmeleri için şart. Bunu sağlamak ve gençlerimizin beklentilerine cevap verebilmek adına ilçemize gençlik ve kültür merkezleri kazandırarak, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerin donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

BEKLENTİLERE GÖRE ŞEKİLLENİYOR

Yıldırım’da hazırlanan projelerin hizmet grubunun beklentileri ve ortak aklın yansıması sonucu hayata geçtiğini belirten Başkan Edebali, “Gençlerimizin beklentileri ve talepleri doğrultusunda hazırladığımız projelerimizle onların gelişimine katkı sağlıyoruz. Şehrimizi geleceğe, donanımlı, sağlıklı, milli ve manevi değerlerini özümsemiş gençlerimiz taşıyacak. Türkiye’nin en büyük spor kompleksi kısa süre içerisinde Yıldırımlı gençlere hizmet verecek. Yine Değirmenönü-Karapınar’da inşat çalışmalarına başladığımız Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin yanı sıra Vatan Mahallemize bünyesinde çok amaçlı salonları, fuaye alanları, fitnes salonları, sanatsal ve kültürel atölyeleri, açık spor alanları ile konferans ve toplantı salonları barındıracak  Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi’ni kazandıracağız” dedi.


Geri Dön