19 / 03 / 2024

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı Şubat'ta açılacak!

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı Şubat'ta açılacak!

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Şubat ayı içerisinde Gebze-Halkalı Banliyö Hattı açılacak. Bu hattın açılmasıyla metrobüsten bir miktar yolcu bu hatta kayacak ve bir rahatlama yaşanacak diye düşünüyoruz" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Büyükçekmece'deki Mahalle Seçim İrtibat Büroları'nı ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mevlüt Uysal, Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nın açılmasıyla metrobüsteki yoğunluğun azalacağını söyledi.

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı Şubat ta açılacak!

Uysal, sözlerine şu şekilde devam etti; "Metrobüs hattının uzatılması, daha önce de gündeme gelmişti. Metrobüsü şimdi uzatmaya kalkıştığımız zaman, zaten günlük 950 bin yolcu taşıyan metrobüs hattı daha da yoğunlaşacak. Şubat ayı içerisinde Gebze-Halkalı Banliyö Hattı açılacak. Bu hattın açılmasıyla metrobüsten bir miktar yolcu bu hatta kayacak ve bir rahatlama yaşanacak diye düşünüyoruz. Bu rahatlamanın oluşmasının ardından metrobüsü Büyükçekmece'ye kadar uzatacağız. Dolayısıyla önümüzdeki yazdan itibaren metrobüsü Büyükçekmece'ye uzatma çalışmalarına başlayacağız inşallah."

Mevlüt Uysal, seçim çalışmaları için sahaya inildiğinde hiçbir AK Partilinin zorluk yaşamayacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Yaptıklarımız ortada. Eğitime, spora pozitif ayrımcılık yapacağız. Başakşehir'deyken 7 okul yaptırmıştım. Buralarda okul sıkıntısı var. İBB buralara da okul yapalım dediği zaman, arsa problemleriyle karşılaşmıştı. İlçe belediyesi bunun lojistiğini hazırlamış olsaydı, buranın okul problemi çoktan çözülürdü." 

Uysal, çalışmalar kapsamında Güzelce Mahallesi'nde ev ziyaretleri de gerçekleştirdi. 

 

Gebze-Halkalı banliyö hattı havadan görüntülendi!

Gebze-Halkalı banliyö hattında çalışmalar hızlandı!
 


Geri Dön