26 / 04 / 2024

Gebze İtfaiye Müfrezesi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Gebze İtfaiye Müfrezesi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Kentteki çalışmalarını son sürat sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze İtfaiye Müfrezesi'nin kaba inşaatını tamamladı.



Kocaeli’nin farklı noktalarına yeni İtfaiye Müfreze binaları hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu binalardan birini de Gebze ilçesi Beylikbağı Mahallesi’ne inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, günün şartlarına göre dizayn edilen bu müfreze binası, her an olaylara müdahale için hazır bulunan itfaiyecileri barındıracak. Gebze İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı olacak olan yeni bina, bulunduğu çevredeki olaylara ilk müdahalenin de üssü olacak. Yapının inşaat çalışmaları son sürat sürerken yeni müfreze binası katlarının kaba inşaatı tamamlandı.

 

MÜFREZE BİNASI 4 KATLI OLACAK


Bodrum katları, zemin ve bir kat şeklinde Gebze Beylikbağı Mahallesi’nde yapılan yeni müfreze binasının yapım çalışmaları devam ediyor. Toplam 2500 metrekare kullanım alanına sahip olacak yapının 693 metrekarelik 2’nci bodrum katında su deposu ve diğer mekanik odalar yer alacak. 1250 metrekarelik 1’inci bodrum katında ise kapalı otopark, elektrik odası, eğitim salonu, ısıtma odası, çamaşır odası ve mescit bulunacak.

12 BÜYÜK ARAÇLIK OTOPARK


740 metrekare ölçüsündeki zemin katta da kapalı garaj, dinlenme salonu, yemekhane, kütüphane, depolar, amir ve çalışan odaları ile ıslak hacimler bulunuyor. 375 metrekarelik 1’nci katta ise spor salonu, pinpon salonu, duşlar-wcler ile vardiya çalışanlarının kalacağı yatakhaneler yer alıyor. Beylikbağı Müfreze Binası, 12 büyük araçlık otoparka da sahip olacak. Ayrıca itfaiye araçlarının manevra yapacağı yolun inşaatı da başladı.


Geri Dön