24 / 04 / 2024

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda son durum!

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul ve Kocaeli arasında 1 milyon insanı trafik stresinden kurtaracak olan ve yatırım tutarı 5 milyar lirayı bulan Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.



İstanbul ve Kocaeli arasında 1 milyon insanı trafik stresinden kurtaracak olan ve yatırım tutarı 5 milyar TL'yi bulan Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, metro inşaatındaki çalışmaları denetledi.

5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM 


Metro hattının ilk ayağını oluşturan Gebze OSB-Darıca Sahil Hattı'nın temeli 2018 yılında törenle atılmıştı. Sanayi kuruluşlarının en yoğun olduğu Gebze ve Darıca arasında yapılacak metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı nda son durum!

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ


Metro hattı çalışmalarının yapıldığı alanı ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, çalışmaları yerinde denetledi. Gebze Kent Meydanı İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Mutlu Kent İstasyonu’nda şantiye alanlarını gezen Bayram, çalışmaları hakkında şantiye sorumlularından metro hattının son durumu ile ilgili bilgi aldı.

METRO KOCAELİ İÇİN İHTİYAÇ


Metro’nun Kocaeli için bir ihtiyaç olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram; “Gebze OSB-Darıca Sahil Metrosu ilk etapta 15,6 kilometre uzunluğunda olacak. İstanbul metrosuyla entegre olacak. Bu sayede günde yaklaşık 1 milyon vatandaşımızı trafik derdinden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

KOCAELİ ULAŞIMDA NEFES ALACAK


Genel Sekreter Bayram; “Metro inşaatı kazısında ekipler yaklaşık 8 metre derinliğe inmiş. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 3 ayrı durakta ekipler hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Metro bittiğinde Kocaeli ulaşımda hem konfor anlamında hem de rahatlık anlamında önemli bir adım atılmış olacak” dedi.


Geri Dön