19 / 04 / 2024

Gebze OSB-Darıca Sahil Hattı için bin 500 ağaç taşındı!

Gebze OSB-Darıca Sahil Hattı için bin 500 ağaç taşındı!

Kocaeli metrosunun ilk ayağını oluşturan ve ekim ayında temeli atılan Gebze OSB-Darıca Sahil Hattı'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, 2 bin 500 ağacın taşındığı açıkladı.



5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilmesi planlanan ve Kocaeli metrosunun ilk ayağını olan Gebze OSB-Darıca Sahil Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gebze OSB-Darıca Sahil Hattı'nın temeli geçen yılın ekim ayında TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından atılmıştı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi tarihindeki en büyük hizmeti olan metro hattı projesi kapsamında, proje alanı içerisinde bulunan istasyon, depolama ve manevra alanlarında bulunan ağaçlar da aynı titizlikle sökülüp, tahribe uğramadan uygun alanlara taşınıyor" ifadeleri yer aldı. 

Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkını hayata geçiren, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 12 metrekareye çıkaran Kocaeli'ye, nefes alacak merkezler kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı hassasiyeti metro çalışmalarında da gösterildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yter aldı: "Büyükşehir ekipleri bu noktalardaki ağaçları özel cihaz ve araçlar ile zarar görmeden yerinden alıyor, depolama alanına getiriyor ve uygun alanlara dikimini yapıyor. Ekipler çalışmaların başladığı ekim ayından bu yana toplamda 2 bin 500 ağacı öncelikle Büyükşehir Belediyesinin fidanlıklarına götürdü. Ağaçlar belli bir süre bekletildikten sonra şehrin çeşitli noktalarında belirlenen alanlara taşınarak dikiliyor. Öte yandan metro projesi tamamlandığında ağaçların taşındığı noktalara yine yeni ağaçların dikimi sağlanacak."

Belediyenin, 2004 yılından beri yaklaşık 9 milyon ağaç dikimi gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada 2018 yılında ise doldurulan hafriyat sahalarına, park bahçe ve diğer boş alanlara yaklaşık 250 bin ağaç dikildiği açıklandı.
 


Geri Dön