29 / 03 / 2024

Gebzelilerden TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesine tepki!

Gebzelilerden TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesine tepki!

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Kirazpınar Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm projesine tepki gösterdi



Kocaeli'nin Gebze ilçesi Kirazpınar Mahallesi sakinleri, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde tapulu arazilerinin boş gösterilip konut yapılmak üzere TOKİ'ye devredilmek istendiğini öne sürerek, Gebze Belediyesini protesto etti.

Ellerinde pankartlarla mahallede toplanan sakinler, slogan atarak Gebze Belediyesine yürüdü. Polis ekipleri, belediye binası önünde barikat kurarak, TOKİ'nin Kirazpınar Mahallesi'nde 400 dönüm arazi üzerine yapmayı planladığı 70 bin konutluk proje ve bunun için 17 Kasımda yapılacak ihalenin iptalini isteyen gruptakilerin içeri girmesine izin vermedi.

Gruptakiler adına Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Kirazpınar Mahalle Muhtarı Osman Bozkurt ve 10 mahalleliden oluşan grup, Belediye Başkanı Adnan Köşker ile görüşmek istedi. Başkan Köşker'in yurt dışında bulunması nedeniyle grup, Başkan Yardımcısı Ahmet Kısbet ile görüştü. Kısbet, kendisinin teknik konuda bilgisi olmadığını, bu nedenle sorulara cevap veremeyeceğini, ancak konuşulanları not alarak Belediye Başkanı Köşker'e ileteceğini bildirdi.

Belediye binası önünde mahalle sakinleri adına açıklama yapan Zeynel Gönül, tapularını 2001 yılında aldıklarını imarlı, ruhsatlı, yerlerinin boş gösterilip, bölgenin konut yapılmak üzere TOKİ'ye verilmek istendiğini ileri
sürdü.

Muhtar Bozkurt ise  TOKİ  tarafından 17 Kasım tarihinde yapılacak ihalenin iptal edilmesi gerektiğini, projenin halkı mağdur etmekten başka bir işe yaramayacağını öne sürdü.

Bozkurt, taleplerini Belediye Başkanı Adnan Köşker'e iletmek üzere belediyeye tekrar geleceklerini, bir sonuç çıkmaması halinde mahallelilerle birlikte sorunu Gaziler Dağı'nda yapacağı yürüyüş sırasında Kocaeli Büyükşehir
Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na ileteceklerini bildirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Bayram da mahallelilerin sıkıntısını bildiklerini, ancak yapabilecek bir şey olmadığını söyledi. Henüz netleşmiş bir proje bulunmadığını da dile getiren Bayram, çalışmalarının halkı mağdur etmek için olmadığını vurguladı.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise mahalle halkının mücadelesinde haklı olduğunu söyledi. Küçükosmanoğlu, "Kirazpınar'da para babaları değil, fakir ve emekçiler oturuyor. Bu haklı mücadelenizi yürekten destekliyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından gruptakiler, belediye önünde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.
AA


Geri Dön