19 / 04 / 2024

Geçici site yönetimlerinde danışmanlık nasıl olmalı?

Geçici site yönetimlerinde danışmanlık nasıl olmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " geçici yönetim kurullarında danışmanlık müessesesi" konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....



Müteahhitlerimiz  sermaye, emek ve vizyonla projeler geliştirmekte, insanımızı konut sahibi yapmakta, primlerle yatırımlarını değerlendirmeye imkan sağlamaktadır. Ancak, belli bir süre sonra malik-sakinler müteahhitle kanlı bıçaklı, mahkemelik olurlar, bir müteahhit siteye giremez hale gelir. Çünkü; betona ruh verecek olan site yönetimini , bu konuda tecrübe ve eğitimi olmayan kişilere bırakmıştır, site hizmet kültürü olmayan kişiler siteye hizmet yerine,  siteyi yönetmeye kalkışmıştır.


Ancak, insanlar yönetilmek değil, hizmet edilmek isterler. İnşaat safhasında müteahhidin bireysel müşterisi olan kişiler, oturumla aileleriyle, kiracılarıyla, misafirleriyle sakin olmuşlardır. Ancak site yönetiminde hizmetle görevlendirilen kişi veya kişiler, bu sakinleri, malikleri malı satın almış müşteri, müteahhidi de işveren olarak  görmeye devam ederler. Oysa, roller değişmiştir, müşteriler mal sahibi, müteahhit ise misafir olmuştur.


Bunun yanında, tüm bu çelişki yetmezmiş gibi, müteahhitlerimiz siteye bir de avukat ataması yapar, hem de site yönetimi bütçesi dahilinde… Taraf olmayan yerde avukat olur mu? Bu sosyal bir dildir, hemen hemen  tüm sakin-malikler bu dili  anlar. Site güvenliği var, bütçesi site yönetiminden, site müdürü var, gideri site bütçesinden, site avukatı faturası site bütçesinden, ama ki hepsi de müteahhidin emrinde.

Kısa süre sonra sitede, malik-sakini malı almış müşteri, müteahhidi işveren olarak gören site müdürü ve avukatı düşman ilan edilir, ilk fırsatta geçici yönetime son verecek yapılanma, kamuoyu oluşturulur ve daimi yönetimin ilk icraatı site müdürü ve avukatının sözleşmesini fesih etmek olur. Müteahhidimiz de aynı site müdürünü ve avukatını yeni projesine götürür. Tarih tekerrür etmeye başlar. Mevcut sitede emlak değeri düşmeye başlar, yeni site projesinin refere müşterisi azalır.


İşte bu süreçte, müteahhitlerimize tavsiyemiz, inşaattan oturuma Site Yönetimleri Danışmanı koordine ve organizasyonunda geçiniz, sitedeki tüm sakin,malik ve misafirler sizlerin refere müşteriniz olacaktır. 


http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERIDANISMANICV.pdf 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Sitelerde kuyu suyu kullanımı!



Geri Dön