20 / 04 / 2024

Geçmişte fabrika olan AVM'ler!

Geçmişte fabrika olan AVM'ler!

Geçmişte, başta Et Balık Kurumu olmak üzere kamuya ait işletmeler satıldıktan sonra, pek çok fabrika kapatıldı ve oldukça değerli olan arazileri üzerine alışveriş merkezleri yapıldı. İşte o AVM'LER...



Geçmişte, başta Et Balık Kurumu olmak üzere kamuya ait işletmeler satıldıktan sonra, pek çok fabrika kapatıldı ve oldukça değerli olan arazileri üzerine alışveriş merkezleri inşa edilmişti. İşte Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Çanakkale gibi birçok ilde halen faaliyette bulunan AVM ve rezidansların hikayeleri...

SATILMADAN PROJE

14 şeker fabrikasının özelleştirmesine ilişkin alınan kararın ardından, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Türkşeker'e ait Tekirdağ'da bulunan 13 bin metrekarelik alanda imar değişikliğine gidilmesi, fabrikaların üretim yerine imara açılacağının bir göstergesi olarak yorumlandı. 

 

Geçmişte fabrika olan AVM ler!

İŞTE O AVM'LER

ANKARA:  Ankara  Emniyet Müdürlüğü'nün yanında yer alan Et Balık Kurumu kombinası arazisiyle birlikte satıldı, yerine AnkaMall AVM yapıldı.

Geçmişte fabrika olan AVM ler!

– ADANA: 43 bin 525 metrekare alana sahip TEKEL Sigara Fabrikası yerine 3 AVM inşa edildi. Fabrika, 2008 yılında British American Tabacco (BAT) şirketine satıldı. BAT da araziyi 3 Aralık 2014 tarihinde bir firmaya sattı. Kent merkezindek bulunan 40 dekarlık alan üzerine AVM yapıldı.

Geçmişte fabrika olan AVM ler!

– İSTANBUL: Zincirlikuyu'daki Karayolları bina ve arsası satıldı ve bu arsaya da alışveriş merkezi ile rezidans yapıldı.

Geçmişte fabrika olan AVM ler!

– SAMSUN: Samsun Sigara Fabrikası satıldı ve yerine Bulvar Samsun AVM inşa edildi. Mecidiye ve Gazi caddeleri ortasındaki Bulvar Samsun, 17 bin 400 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu.

Geçmişte fabrika olan AVM ler!

– MALATYA: Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nı satın alan firma, 43 dönüm üzerine alışveriş merkezi yaptı. Fabrika, özelleştirme kapsamında, 2008'de BAT'a satılmıştı. BAT da burayı 2011 tarihinde 20 milyon dolara özel bir firmaya sattı.

– ÇANAKKALE: Çanakkale'de bulunan Tekel Kanyak Fabrikası satıldı ve yerine “17 Burda'' adıyla AVM inşa edildi. Fabrika 2003 tarihinde kapatılmıştı.

– ANTALYA: Özelleştirme İdaresi tarafından Kepez Belediyesi'ne devredilen, Kepez Belediyesi'nin de merkezi Hollanda'daki Multi Turkmall adlı şirkete sattığı 480 bin metrekarelik Sümerbank Dokuma Fabrikası arazisine inşa edilecek AVM yargıdan döndü. Fabrika bir müzeye dönüştürülecek.

Geçmişte fabrika olan AVM ler!

– BURSA: Ankara yolu Karapınar mevkiinde yer alan Et Balık Kurumu'nun 60 dönümlük arazi ve fabrikası satıldı ve yerine AVM ve konut yapılıyor. 35 iş yeri ile faaliyetine devam edenEt ve Balık Kurumu'nun bugüne kadar 18 işletmesi satıldı, 5 adedi bedelsiz olarak resmi kurumlara devredildi, 3'ü ise kapatıldı.

 

Geçmişte fabrika olan AVM ler!

 

 

 


Geri Dön