16 / 04 / 2024

AVM'ler pazar günü ve resmi tatillerde kapalı olacak!

AVM'ler pazar günü ve resmi tatillerde kapalı olacak!

TBMM Baskanlığı'na sunulan tasarıya göre çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak. Diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak.



ALIŞVERİŞ merkezleri ile ilgili kanun teklifi AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklif büyük mağazaların haksız rekabet yaratan 'maliyetin altında zararına satış' yapması ve süresi belirsiz indirimli satış kampanyası düzenlemesi yasaklanıyor. Büyük mağazalar tasfiye, işyeri değişikliği, kış ve yaz mevsim değişimi, bayram ve özel günlerde, seri sonu satışlarda bağlı olduğu odadan indirimli satış izni alacak. Çalışma günlerinde saat 10.30'da açılacak olan büyük mağazalar cumartesi hariç, pazar günü ve resmi tatil günleri tamamen, diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak. 


Mescit zorunluluğu geldi Düzenlemeyle kuruluş izni almadan kurulan ve ticari faaliyette bulunan AVM'ler, büyük mağazalar ve zincir mağazalar vali tarafından kapatılabilecek. Bunların işletmecilerine satış alanları itibariyle metrekare başına 10 lira para cezası verilecek. İzin almadan çalışan AVM ve zincir mağazaların faaliyete geçmesi ancak cezalarını ödeyip gerekli izinleri almasıyla mümkün olacak. Fiilen tekrarı halinde iki katı idari para cezası uygulanacak. Satış alam toplamı 2 bin 500 metrekarenin üzerinde olan AVM'lerde gerekli hijyen şartlarına uygun erkek ve bayan tuvaleti, mescit ve çocuk odası gibi mekanlar oluşturulacak. 

Otopark ücretsiz olacak Büyük mağazalar satış alanlan toplamının en az yansına tekabül edecek aynı mahalde bir sahayı, ücretsiz otopark olarak düzenleyecek. Büyük mağazalar satın aldıkları malların bedelini teslim tarihinden itibaren en geç 60. günde, taze etler ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerini ve yaş sebze, meyve ürünlerini en geç 30. günde ödeyecek. 


STAR SANATSAL FAALİYETLER İÇİN YER VERİLECEK 

Meclis'e sunulan tasarıya göre alışveriş merkezlerinden, satış alanı 2 bin 500- 5 bin metre kare arasında olanlar 100 metre kare, 5 bin 1-10 bin metre kare arasında olanlar 150 metre kare, 10 bin metre kareden büyük olanlar 200 metre kare alanı sanatsal sergiler, gösteriler, söyleşiler, atölye çalışmaları, İmza günleri ve benzeri sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla sanatsal faaliyet alanı olarak kullanılmak üzere ayıracak ve tanzim edecek.


Star


Geri Dön