20 / 04 / 2024

Gedik Yatırım’dan piyasaları hareketlendiren hamle

Gedik Yatırım’dan piyasaları hareketlendiren hamle

Gedik Yatırım, 327 milyon 600 bin Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesine 177 milyon 400 bin Türk Lirası daha ekleyerek 505 milyon Türk Lirası’na çıkardı. Şirketin ana hissedarı olan Inveo Yatırım Holding'in 301,1 milyon TL’yi bugün sermaye avansı olarak ödediği açıklandı.



Gedik Yatırım'dan piyasaları hareketlendiren sermaye artırım hamlesi geldi.

Spot ve vadeli piyasada olağan dışı oynaklıklar kaynaklı ortaya çıkan gelişmelere dikkat çeken aracı kurum, müşterilerle alacak bakiyesi oluştuğunu açıkladı. Bu nedenle 327 milyon 600 bin Türk Lirası olan çıkarılmış sermayenin toplamda 177 milyon 400 bin lira daha artırarak 505 milyon liraya çıkarılması yönünde karar verildiği duyuruldu. 

Öte yandan şirketin ana hissedarı Inveo Yatırım Holding'in 301,1 milyon TL’yi bugün itibariyle sermaye avansı olarak ödediği de belirtildi.

Gedik Yatırım'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Gedik Yatırım olarak, 1991 yılından bu zamana Türkiye sermaye piyasalarında hizmet vermekte ve sektörün gelişiminde öncülük etmekteyiz.

İştirakleri ile birlikte sermaye piyasalarında 500’den fazla çalışana istihdam sağlayan şirketimiz, 160 binin üzerindeki müşteriye hizmet veren, sektöre Gedik Yatırım’dan çıkan olan birçok çalışan kazandırmış ve binlerce vatandaşımızın ise finansal okur-yazarlığına katkıda bulunmuş sektörün önemli temsilcilerinden birisidir.
Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasası ise Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda son dönemde yaşanan olağan dışı oynaklık kaynaklı olarak ortaya çıkan gelişmeler sebebiyle şirketimiz ile müşterilerimiz arasında alacak bakiyesi oluşmuştur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön