20 / 04 / 2024

Metin Ayışık Gedik Yatırım'a genel müdür olarak atandı!

Metin Ayışık Gedik Yatırım'a genel müdür olarak atandı!

Türk Sermaye Piyasalarına değerli katkılar sağlamış olan ve 2 Temmuz 2013’ten bu yana Gedik Yatırım’da Genel Müdür Vekili olarak görev yapan sektörün deneyimli isimlerden Metin Ayışık, Gedik Yatırım Genel Müdürü olarak atandı...



Çalışmaları ile 26 yılı aşkın süredir Türk Sermaye Piyasalarına değerli katkılar sağlamış olan ve 2 Temmuz 2013’ten bu yana Gedik Yatırım’da Genel Müdür Vekili olarak görev yapan sektörün deneyimli isimlerden Metin Ayışık, Gedik Yatırım Genel Müdürü olarak atandı. 

GEDİK Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç açıklamasında, “Gedik Yatırım’ın kuruluşundan bu yana temel amacımız, yatırımcıların beklentilerini aşan hizmetler sunmak ve sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlamak oldu. Bunun için son dönemlerde hızla değişen ve gelişen Sermaye Piyasamızın gereksinimlerini göz önünde bulundurarak tüm iş süreçlerimizi geliştiriyor, yeni projeler üretiyoruz. Genel Müdürümüz Metin Ayışık’ın sektördeki deneyimi ve vizyonu ile Gedik Yatırım’a çok değerli kazanımlar yaratacağına, yeni proje ve çalışmalarımıza önemli bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.”  dedi.

 

1961 doğumlu olan Metin Ayışık, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme/İstatistik Bölümü’nden mezun oldu. Sektörün önde gelen yatırım kuruluşlarında Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ayışık, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanlığı ve Başkan Vekilliği, Vadeli İşlemler Borsası Yönetim Kurulu Üyeliği, Sermaye Piyasası Lisanslama ve Eğitim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Borsa Yöneticileri Derneği ve Türkiye Kurumsal Yatırımcılar Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

 

Gedik Yatırım; Sermaye Piyasalarının önde gelen yatırım kuruluşlarından biri olarak 1991’den beri faaliyet göstermektedir. Halka açık bir kuruluş olan Gedik Yatırım ve iştirakleri, kredi derecelendirme kuruluşu JCR tarafından konsolide olarak yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirilmiş, Uzun Vadeli Ulusal Notu ‘AA- (Trk)’ görünümü ise ‘Stable’ olarak belirlenmiştir. 2013 yılı 9 aylık solo verilere göre Gedik Yatırım, banka kökenli olmayan yatırım kuruluşları arasında öz sermaye ve karlılık açısından 2’inci sırada, Borsa İstanbul pay piyasası işlem hacminin %4,32’sini gerçekleştirerek 1. sırada yer almıştır. Banka kökenli olmayan yatırım kuruluşları arasında 26 şubesi ve tümü acentesi olan Fibabanka şubeleri ile en yaygın çalışan kuruluştur.


Geri Dön