24 / 04 / 2024

GEKA' dan turizme 25 milyon TL'lik destek!

GEKA' dan turizme 25 milyon TL'lik destek!

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 2015 yılı proje teklif çağrısına çıktı. GEKA; Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısını Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek programlarında toplam 25 milyon TL destek sağlayacak.



GEKA, Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısını Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek programlarından oluşan 2015 yılı proje teklif çağrısını ilan etti. 

GEKA'nın düzenlediği toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve GEKA yönetimi katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen "Ülkemizde 26 adet kalkınma ajansı kuruldu. Ajansların amacı yatırımcıyla, bürokrasiyi, toplumsal koşulları bir şekilde buluşturmaktır. Bizim ajansımız 2023'e kadar bölge planını hazırlamıştık. Vizyonu 'Yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı, üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege olarak belirlenmiştir" dedi. 

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, GEKA'nın kuruluşunu, amaçlarını ve bugüne kadarki projeleri ve destekleri hakkında bilgi verdi. Alata "Kar amacı güden işletmelere yönelik 'Alternatif Turizm', Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 'Alternatif Turizm Altyapısı', 'Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi' ile 'Yenilenebilir Enerji' Mali Destek Programlan ndan oluşan 2015 yılı Proje Teklif Çağrısıyla toplam 25 milyon TL'lik bir kaynağın Aydın, Denizli ve Muğla illerinden oluşan Güney Ege bölgesinde kullandırılması planlanıyor" dedi. 

Projelerin detayları ile ilgili bilgi veren Süleyman Alata "Güney Ege Bölgesi'nde alternatif turizmin yaygınlaştılması ve geliştirilmesi amacını taşıyan 'Alternatif Turizm Mali Destek Programı' Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm ve Kar amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı olmak üzere iki farklı bileşenden oluşuyor. Bu program kapsamında toplam 14 milyon 500 bin TL'lik kaynak bölgede projesi başanlı bulunan işletme ve kurumlara aktarılacak. 8 milyon TL kaynak ayrılan Kar AmaS cı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm Mali Destek Programında; termal ve sağlık turizmi ile spor, macera ve doğa turizminin geliştirilmesinin yanı su'a yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel öğelerin turizme entegre edilmesi amaçlandı. Projelere asgari 50 bin TL, azami ise 500 bin TL destek sağlanacak" diye konuştu. 

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata Alternatif Turizm Desteği hakkında ise "Kâr amacı gütmeyen kuruluşların başvuru sahibi olduğu Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programında ise (Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri) toplam 6 milyon 500 bin TL'lik bir bütçe belirlendi. Projelere asgari 100 bin TL azami ise 600 bin TL kaynak tahsis edilecek. Ajansın toplam 6 milyon 500 bin bütçeyle ilan ettiği bir diğer program olan Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programında, kar amacı gütmeyen kuruluşların projelerine asgari 100 bin TL azami ise 600 bin TL destek sağlanacak" bilgilerini verdi. 

Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı için 4 milyon TL'lik bir bütçe belirlendiklerini, projelere asgari 100 bin TL azami 600 bin TL hibe desteği sağlanacağını söyleyen Alata "Proje tekliflerinin son başvuru tarihi 08 Mayıs 2015'tir. 

Matbu evrakların ise 15 Mayıs 2015 Cuma günü ajansa ulaştırılması gerekiyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaşların detaylı bilgileri www.geka.org.tr internet adresinden öğrenebilirler" ifadelerini kullandı. 


Denizli


Geri Dön