28 / 03 / 2024

Geleceğin Antalya'sı inşa ediliyor!

Geleceğin Antalya'sı inşa ediliyor!

Geleceğin Antalyası'nı inşa eden Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği mega projelerle dünya süper ligine çıkmaya hazırlanıyor. Menderes Türel, Boğaçayı, Tünektepe, kruvaziyer liman gibi projelerle kent ekonomisini canlandırarak, on binlerce kişiye yeni istihdam olanakları sunmayı hedefliyor.



2018 bütçesi 3 milyar 210 milyon TL olan bunun da 1,85 milyar TL’sini yatırıma ayıran Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen yıllarda yüzde 90’m üzerinde olan bütçe gerçekleşmesi hedefini bu yıl da tutturmakta kararlı. Capital’de yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesinin bütçe performansı itibarıyla başarılı bir noktaya geldiğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bütçemiz fevkalade cesur ve yatırım öncelikli. Gerçekleşme oranıyla ilgili bundan önceki senelerdeki rakamlar bizim karnemizdir” dedi. Bütçede personel giderlerini yüzde 43’lerden yüzde 25’e düşürdüklerine dikkat çeken Başkan Türel, 2018’de bunu taşeron dahil yüzde 18’e çekerek önemli bir tasarruf sağlayacaklarını ve yeni yatırımlar için kaynak yaratacaklarını ifade etti.

BELEDİYENİN KREDİBİTESİ YÜKSELDİ

Mali politika ve para yönetimi ile Antalya’nın değerine değer kattıklarını ve uluslararası finans kuruluşlarının peşinde koştuğu bir kurum haline geldiklerini söyleyen Başkan Türel, “Büyükşehir Belediyesinin finansal başarısı, dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından da tescillendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kredibilitesi yüksek bir kurum haline getirmenin onurunu yaşıyoruz. Şu anda Dünya Bankası, 1 kuruş teminat almadan, 1 kuruş Hazine garantisi istemeden 3. Etap Raylı Sistem Projesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kredi vermek istiyor” dedi.

Boğaçayı Projesi, kapsamında Büyük Limanın doğu kısmındaki mendireğin arkasına, proje kapsamında 470 kapasiteli bir de yat limanı yapılacak. Proje, 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.

TASARRUF YATIRIMA DÖNÜŞTÜ

Tasarrufu yatırıma dönüştüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak mega projeleri hayata geçirerek, on binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak. Projeler yapım aşamasında bile istihdama önemli katkılar sağlıyor.

ANTALYA'NIN MARKA DEĞERİ ARTACAK

Antalya zenginleşirken, marka değeri de artacak. Belediyeciliğin Oscar’ı olarak kabul edilen “5 Çiçekli Altın Şehir” ödüllü Antalya’da, Türkiye’nin ikinci büyük kanal projesi olan Boğaçayı Projesi’nin ilk etabı, sel ve taşkın önlemeye yönelik alt yapı çalışmalarıyla başladı. Yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olması beklenen proje Antalya’nın yeni yaşam alanı olacak.

SİNEMANIN YENİ MERKEZİ ANTALYA OLACAK

En uzun soluklu film festivallerinden biri olan Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’ne ev sahipliği yapan Antalya’da, Boğaçayı Projesi kapsamında Hollywood stüdyolarının benzeri film platoları kuruluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı Projesi kapsamında kurulacak dev film platoları Antalya’yı dünya sinemasının da yeni merkezi yapacak. İçinde entertaintment çenter denilen eğlence merkezinin de yer alacağı film stüdyoları Antalya’nın yeni çekim merkezi olacak.

DENİZ YOLUYLA YÜZBİNLERCE TURİST GELECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent turizmine ve kent ekonomisine büyük ivme kazandırması hedefleniyor. Kruvaziyer Liman Projesi, tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle Antalya’yı kruvaziyer turizminin dünyadaki en önemli merkezlerinden biri haline getirecek. Şehir merkezine yakın bir lokasyonda yer alacak olan Kruvaziyer Liman Projesi’nde 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Kruvaziyer Liman içinde yer alacak yat limanı ise 426 yat kapasiteli olacak. Antalya’ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnafın yüzünü güldürecek.

ROTANIN SON DURAĞI ANTALYA OLACAK

Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak kruvaziyer liman projesi Antalya’da turizme büyük ivme kazandıracak. Liman için Havaalanına, Kundu ve Belek gibi turizm bölgelerine ile şehir merkezine yakın olması için Lara bölgesi tercih edildi. Bu liman ile Antalya kruvaziyer turlarında rotanın ilk ya da son durağı Antalya olacak. Antalya’da turun son bulmasıyla turistler uçakla ülkelerine dönecek

3. ETAP RAYLI SİSTEM BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi, yeni yollar, köprülü kavşaklar inşa ederken, raylı sistem hattına da yeni etaplar ekleyerek, Antalya’yı çağdaş toplu ulaşımla tanıştırmaya devam ediyor. Şehrin her yerinde hummalı bir çalışma yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçelerde de yatırımlarına son sürat devam ediyor. Başkan Menderes Türel, güneş enerji santralleri kurduklarını, çöpten elektrik ürettiklerini ve bunlar gibi pek çok projeye imza attıklarını belirterek, “Sosyal projelerle de vatandaşımızın gönlüne dokunuyoruz. Beni en çok mutlu eden çalışmalarımız başında da sosyal projelerimiz geliyor” dedi.
 


Geri Dön