28 / 03 / 2024

Avrupa'nın en büyük kongre merkezi Antalya’da inşa ediliyor!

Avrupa'nın en büyük kongre merkezi Antalya’da inşa ediliyor!

Tüm dünyadan konuklarını ağırlamaya hazırlanan Expo 2016 Antalya organizasyonu kapsamında, Türkiye’nin ilk ve tek 5 bin kişilik oturma kapasitesine sahip kongre merkezi Antalya’da inşa ediliyor.



TACA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt: “Milyonlarca ziyaretçinin akın edeceği Expo 2016 Antalya etkinlikleri sırasında gerek oturma kapasitesi, gerek son teknolojiyle donatılmış modern salonları ve gerekse destek hizmet birimleriyle “kongre merkezi” misafirlerin ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamalarına imkân verecek. Elverişli iklimi, muazzam otelleri ve dünyanın en büyükleri arasına adını yazdıran oditoryumuyla, Antalya dünyanın en önemli kongre şehri olacak. Antalya’nın turizm potansiyelinin 12 aya çıkarmasında etkin bir rol oynayacak“ dedi.


Avrupa nın en büyük kongre merkezi Antalya’da inşa ediliyor!


TACA İnşaat’ın kuruluşundan bugüne pek çok kongre merkezi inşasına imza attığını söyleyen Tayyar Akkurt, özel fonksiyonlu binaların üretiminde elde ettikleri tecrübenin Expo 2016 Antalya Kongre merkezi projesinde yüklenici olma fırsatı sağladığını belirtti. Hem 10 ay gibi kısa sürede ve hem de üst kalitede merkezin inşaatını bitireceklerini vurgulayan Tayyar Akkurt, Expo Kule’ si gibi kongre merkezinin de ülkenin sembol binaları arasına gireceğinin altını çizdi“.


Avrupa nın en büyük kongre merkezi Antalya’da inşa ediliyor!


Expo 2016 Antalya’nın yapılacağı 23 Nisan – 30 Ekim 2016 tarihlerinde, 6 ay boyunca uluslararası toplantı, panel ve konferanslara ev sahipliği yapacak kongre merkezinde oditoryumun yanı sıra, 500 kişi kapasiteli 8 toplantı salonu ve 1000 kişi kapasiteli 5 ayrı salon daha bulunacak. Ana giriş ile birlikte 3 kattan oluşan tesiste her katta 3 bin metrekareyi bulan fuaye alanları da yer alıyor. 

Oturma kapasitesi bakımından 5003 kişilik hacmiyle Türkiye’nin en büyük kongre merkezi ünvanını kazanacak tesis dünyada ise, 5 bin 800 koltuk kapasiteli Kore Kültür Merkezinin ardından en büyük ikinci oditoryumu olacak. Antalya’yı tüm dünyanın kongre başkentine dönüştürecek Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi yalnızca 10 ayda inşa edildi ve 23 Nisan 2016 tarihinde düzenlenecek açılışla kongrelere ev sahipliği yapmaya başlayacak 




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Tüm dünyadan konuklarını ağırlamaya hazırlanan Expo 2016 Antalya organizasyonu kapsamında, Türkiye'nin ilk ve tek 5 bin kişilik oturma kapasitesine sahip kongre merkezi Antalya'da inşa ediliyor. Yapım çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlanan merkez, 41 bin metrekare alan üzerinde kuruluyor. 11 salonu bulunacak tesiste restoranlar, kafeteryalar, kütüphane ve fuaye alanları yer alacak. 


5 BİN KİŞİLİK SALONU VAR 

TACA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, milyonlarca ziyaretçinin akın edeceği Expo 2016 Antalya etkinlikleri sırasında gerek oturma kapasitesi son teknolojiyle donatılmış modern salonları ve destek hizmet birimleriyle bir kongre merkezi inşa ettiklerini söyledi. Akkurt, misafirlerin ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamalarına imkân verecek bir yapıda inşa ettikleri kongre merkezinin 5003 kişilik oturum kapasitesiyle Avrasyanın en büyüğü olacağını kaydetti. 



Yeni Şafak



Geri Dön