18 / 04 / 2024

Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi 18 Eylül'de başlıyor!

Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi 18 Eylül'de başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla kentsel dönüşümün ele alınacağı "Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi", 18 Eylül'de Yeşilköy' de bulunan WOW İstanbul Hotel' de düzenlenecek...



İstanbul'da yapılacak olan "Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşümü anlatacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla kentsel dönüşümün ele alınacağı "Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi", 18 Eylül'de Yeşilköy'de bulunan WOW İstanbul Hotel'de düzenlenecek. Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Yönetim Kumlu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açılış konuşmasını yapacağı zirvede Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağıncı da kentsel dönüşümü anlatacak. Başkan Çağıncı, kentsel dönüşüm projesi ile gündeme gelen riskli alan, riskli yapı, rezerv alan, yerinde dönüşüm, bina güçlendirme gibi kavramlar, uygulamalar ve izlenen yollarla ilgili bilgi verecek. Çağıncı, Bağcılar'da yüzde yüz halkın desteğiyle başanyla devam eden kentsel dönüşüm sürecini anlatacak. Türkiye'nin tüm kentlerinin sorunlan ile bu sorunların çözümü konusunun da ele alınacağı zirvede, zorlu olan değişim ve dönüşüm süreci ile ilgüi sunumlar yapılacak. 


Basının ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması konulannın da anlatılacağı zirvede geleceğin şehrini oluşturmak ve geleceğin şehrini planlamak başlıklı sunumlar da konuşulacak. Zirvede sunum yapacak olan konuşmacılar şehirlerin geleceğe hazırlanması için neler yapılması gerektiği konusundaki görüş ve düşüncelerini davetlilerle paylaşacak. 


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön