23 / 04 / 2024

Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirvesi başlıyor!

Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirvesi başlıyor!

Dünya Yerel Yönetim Ve Demokrasi Akademisi (Wald) Vakfı ile Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla “Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirveleri”, 18 Eylül 2014 Perşembe günü İstanbul’da başlıyor.



Yeşilköy WOW Otel'de gerçekleşecek zirve, saat 09.00'da başlayacak ve 18.00'da sona erecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da zirveye katılacak. 


Programda Bakan Güllüce "Kentsel Dönüşümde Öncelikli Yapılması Gerekenler"i, Topbaş ise "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi 6306 Sayılı Kanun ve Uygulamaları; Geleceğin Şehirleri" konularında dinleyenleri aydınlatacak.


Şehrin Geleceği,Geleceğin Şehri, Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi İstanbul’’ konuşmacı olarak katılacak isimlerden biri; Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı WALD Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olacak. 


Esenler Belediye Başkanı Göksu da konuşacak!


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nde "Kentsel Dönüşüm ve İnsan" konusunda bir konuşma yapacak.

 

Son yılların en büyük devlet projesi olan kentsel dönüşümde yaşanan sorunlar ve bunların çözümü ile ilgili bugüne kadar ele alınmamış farklı konuların konuşulacağı; yerel yönetim temsilcileri ve ilgili sektör temsilcilerinin bir araya geleceği zirveye Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da konuşmacı olarak katılacak. Başkan Göksu, programda Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesinin başlatıldığı ilçe Esenler'deki çalışmaları sosyolojik boyutuyla ele alarak "Kentsel Dönüşüm ve İnsan" konusunu anlatacak.


Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirvesi ne zaman, hangi ilde?


Zirve 6 Kasım 2014'de Kayseri'de, 8 Ocak 2015'de İzmir'de, 5 Mart 2015'te Adana'da, 7 Mayıs 2015'te Ankara'da, 5 Haziran 2015'te Antalya'da gerçekleştirilecek.



Geri Dön