29 / 03 / 2024

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama geldi! Süreler uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama geldi! Süreler uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından katma değer vergisi, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmasına karar verildi.



Gelir İdaresi Başkanlığı bazı beyannamelerin verilme ve ödeme sürelerini uzatma kararı aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bakanlığa iletilen istekler doğrultusunda söz konusu sürelerin uzatılmasına yönelik şu ifadeler kullanıldı:

"26 Nisan günü sonuna kadar verilmesi gereken katma değer vergisi, damga vergisi ve muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır.

30 Nisan günü sonuna kadar verilmesi gereken 2021/Mart dönemine ilişkin Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin verilme süresi 7 Mayıs Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

 Gelir İdaresi Başkanlığı ndan açıklama geldi! Süreler uzatıldı!

30 Nisan günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken Elektronik Defter Beratlarının yüklenme süresi 7 Mayıs Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır."

Gelir İdaresi Başkanlığından vergisel işlemlerin elektronik ortamda yapılması çağrısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön