26 / 04 / 2024

Gemlik ile Mudanya birleşiyor!

Gemlik ile Mudanya birleşiyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sağlam zeminli arazilerin imara açılması ve bu konuda yasa tasarısı hazırlanması için vatandaşların yanı sıra, muhalefetten de destek beklediklerini söyledi.



Kentsel dönüşüm konusunda halkın desteğini arkasına alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sağlam zeminli arazilerin imara açılması ve bu konuda yasa tasarısı hazırlanması için vatandaşların yanı sıra, muhalefetten de destek beklediklerini söyledi. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz. Balık Pazarı Mahallesinde Gemliklilere seslendi. 

Taıihi Balık Pazarı kahvehaneleri önünde vatandaşlarla bir araya gelen Refik Yılmaz, fotoğraflarla desteklediği konuşmasında. zeytin ağaçlarının Hindistan'daki kutsal inekler gibi sayılmaması gerektiğini vurgulayarak; rezerv yapı planlarıyla birlikte aynı kategoride anayasa mahkemesi tarafından iptal edilen kuzey imar planlarına da sahip çıktı. 

Yılmaz, "Gemlik'e hiç gelmemiş, Gemlik'in toprak yapısını, yapı stokunu hiç bilmeyen muhalefet milletvekilleri, Başbakan Yardımcımız Bülent Annç'ın Gemlik'in depremsel riskine dikkat çeken konuşması sonrasında, 'iktidar gözünü Gemlik'in rantına dikti' diyebiliyor. Bu Gömlek artık Gemlik'e dar geliyor. Burada rant var mı? 

İnsanlar güven içinde yaşasın demenin neresi rant oluyor? 4 yıla yakın süredir Gemlik Belediyesinde hizmet ve yatırım üretiyoruz, bir Allahın kulu çıkıp ta bunlar rant elde ediyor, rant dağıtıyor diyebilir mi? 

Gemlik'in bin hektar alana ihtiyacı var. Kuzey İmar Planları 1/lÖOO'lik planlara işlense bile ilçenin deprem sorununu gidermez. Kuzey İmar Planları 200 hektarlık alanı kapsıyor. 

Bunun 100 hektarı Sit alanlarına ve DOP oranlarına gidecek. 

Geriye kalan 100 hektar ilçeye bir şey kazandırmaz. Biz Gemlik! sağlam zeminli arazilere inşa etmek istiyoruz. Gemlik'te halkıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle konsensüs sağlayalım istiyoruz. Küçük Kumla'dan Cihatlı Bölgesine kadar olan bölümlerin imara açılmasını istediğimizi defalarca söyledik. Zeytin ağaçlarına da sahip çıkalım ama önce insanımızı koruyalım. 

Bin hektarlık alana ihtiyaç var diyoruz. Bu bölgeleri imara açarak, zeytini de Hindistan'daki kutsal inekler gibi görmeyerek, Gemlik'te kentsel dönüşümü gerçekleştirirken, deprem riskinden de koruyalım" dedi. 

Gemlik'teki Mendi ve Onur Apartmanlarının iç ve dış cephe çürük yapı stoklarım fotoğraflarla masaya yatıran Belediye Başkam Refik Yılmaz, ilçenin yapı stokunu da yine görsel dokümanlarla açıkladı. Muhalefetin yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına katılmadıklarını bir kez daha savunan Refik Yılmaz, Balık Pazarı Mahallesinde aynı dar cadde ve sokaklarda yerinde kentsel dönüşümün ilçenin geleceğine bir şey kazandırmayacağını vurguladı. 

Gemlik ovasında 3 kat yapılaşma olmasına rağmen, fiilen ve fizikken bu bölgede geri dönüşümün mümkün olmadığını açıklayan Gemlik Belediye Başkam Refik Yılmaz, Çevre Şehircilik Bakanlığına Cihatlı Bölgesindeki arazileri rezerv yapı planı olarak belirleyip, onaylattıklarını ifade etti. Yılmaz. 

Kuzey İmar Planlarının da Anayasa Mahkemesine muhalefetin iptal davası açması sonucu, her iki rezeıv alanının da iptal olduğunu söyledi. 


Bursa Sokak


Geri Dön