20 / 04 / 2024

Gençlere müjde! Aylık 2.445 lira ödeme!

Gençlere müjde! Aylık 2.445 lira ödeme!

İŞKUR gençlere çeşitli imkanlar sunuyor. Bunlardan biri iş tecrübesi ile birlikte harçlık kazandırma imkanı. Gençler iş tecrübesi, kazanmak isterken aynı zamanda harçlıklarını da ceplerine koyacak.



Devlet tarafından milyonlarca gence güzel imkanlar sunuluyor. İŞKUR işbaşı eğitim programıyla milyonlarca gence iş tecrübesi ile birlikte harçlık imkanı da sunuluyor. Bu programa başvuru yapıp katılması ise çok kolay. 

Gençler işbaşı eğitimi yapmak istediği işyerlerini kolaylıkla bulabiliyor. Aradığı işi bulamayanlar ise İŞKUR'a  iş yeri bulunmasına dair taleplerini rahatlıkla iletebilirler.  Programdan faydalanmanın temek şartı, 15 yaşını tamamlamamış ve İŞKUR'a kayıtlı olunması gerekiyor. İşbaşı eğitim programında çalışma programı günde en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmiyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Milyonlarca vatandaş işbaşı eğitim programlarının başvurularını ve ücretlerine dair tüm detayları merak edip araştırmaya başladı.

Günlük olarak yapılan ödemenin tutarı 108,68 lira, 2021 yılında öğrenciler için ödemeler 81,51 lira oldu. Aynı zamanda işsizlik ödeneği alanların ödemesi 54,34 liraya yükseldi. Geleceğin meslekleri olarak belirlenen alanlarda katılımcılara günlük 115 lira ödeme yapılıyor. 

Gençlere müjde! Aylık 2.445 lira ödeme!

GÜNLÜK 108 LİRAYA KADAR ÖDEME

İş arayan vatandaşlar için günlük 108,68 lira, öğrenciler için 81,51 lira, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34 lira zaruri gider ödemesi yapılıyor.

Gençlere müjde! Aylık 2.445 lira ödeme!

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

Belirtilen şartları sağlayan vatandaşlar işbaşı eğitim programlarına katılabilmektedir.

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
4. Emekli olmamak,
5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Belirtilen koşulları sağlayan ve programa devam etmekte herhangi bir engeli bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilir.  Ayrıca tarımsal faaliyetlerde bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, malullük aylığı, dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

Gençlere müjde! Aylık 2.445 lira ödeme!

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

İşbaşı eğitim programlarına katılma koşullarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, diledikleri zaman programa katılmak için 81 ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine başvurabilirler.

Devletten vatandaşa büyük destek!

Sosyal yardım ödeme miktarları açıklandı!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön