24 / 04 / 2024

Ahmet Nazif Zorlu'dan CNR Başkanı Ceyda Erem'e Evteks'te toz fırçası!

 Ahmet Nazif Zorlu'dan CNR Başkanı Ceyda Erem'e Evteks'te toz fırçası!

Ev tekstili sektöründe dünyanın ikinci büyük fuarı olan İstanbul EVTEKS, bu yıl yine stresli açıldı



Geçtiğimiz yıl 149 Çinli şirketin, kendilerine verilen yeri beğenmeyerek protesto ettiğini, sonrasında da Çin'deki fuara katılacak Türklere vize verilirken sıkıntı yaşandığını sektör hâlâ hatırlıyor. Bu yılın gerginliği ise, açılıştan bir gece önce, gala yemeğinde yaşandı. 


Yeşilköy WOW İstanbul'da düzenlenen gala yemeğinde protokol masasının üç ismi, CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu idi. İlk konuşmayı TETSİAD Başkanı Küçükçalık yaptı. 


Bu yıl 18'inci kez düzenlenen fuara gösterilen yoğun ilgiden memnun, sektörün dünyadaki ağırlığını artırdığından söz etti. Türkiye’deki ilk ev tekstili fuarını 33 yıl önce bir otelde gerçekleştiren, sektörün duayeni ve derneğin 8 yıl başkanlığını yapan Ahmet Nazif Zorlu kürsüye çıktığında ise tansiyon çoktan yükselmişti. Yemeğe gelmeden önce fuar alanını gezen ve her yeri toz-toprak içinde gören Zorlu, CNR Başkanı Erem'i masada eleştirmeye başladı, kürsüde de devam etti. Zorlu, “Böyle bir fuar görmek istemiyorum Ceyda Hanım. Aslan yattığı yerden belli olur. O standlar bu fuara yakışmıyor. Buna dikkat etmezseniz 2-3 sene sonra yok olursunuz. Biz burada Türkiye'yi temsil ediyoruz. Yabancı yatırımcı o fuar alanını, o bahçeyi gördüğünde bizi hangi kategoriye sokar?” diye seslendi. Zorlu'nun konuşması alkış alınca Ceyda Erem ve beraberindeki grup salonu terk etti. Ceyda Erem, dışarıda görüştüğümüzde “Olay tamamen kişisel, ben de avukatlarımla görüşüp gerekeni yapacağım” demekle yetindi.


Habertürk


Geri Dön