18 / 04 / 2024

Şirinevler-Ataköy üst geçidi yıkılıp tekrar yapılacak

 Şirinevler-Ataköy üst geçidi yıkılıp tekrar yapılacak

E-5 Karayolu üzerindeki Şirinevler-Ataköy üst geçidi, artan yolcu talebi karşısında yetersiz kalması nedeniyle kaldırılarak yeniden yapılacak



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şirinevler'deki üst geçit, artan yolcu talebi karşısında yetersiz kalması sebebiyle, yeniden düzenlenerek yaz sonunda hizmete alınması planlanıyor. 

Yeni projeyle var olan köprü kaldırılarak yerine 10 metre genişliğinde yeni bir yaya üst geçidi inşa edilecek. Üst geçide ilave platform olan turnikeler ve merpenler üst geçitten ayrılacak. 

Erişim noktalarında normal merpen, yürüyen merpen ve asansörler olacak. 

Uygulama projeleri tamamlandıktan sonra yeni üst geçidin yapım çalışmalarına başlanacak. Yapım çalışmaları sırasında Şirinevler Metrobüs İstasyonu'nun Yenibosna tarafına geçiçi yaya üst geçidi yapılacak ve çalışmalar boyunca bu üst geçit kullanılacak. 

Açıklamada, ayrıca yaya ulaşımının daha seri ve rahat hale getirilebilmesi için yeni üst geçit projesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı ile hazırlandığı kaydedildi. 


A.A.



Geri Dön