19 / 04 / 2024

Gerze Belediye Meclisi gündeminde yeni imar planı var!

Gerze Belediye Meclisi gündeminde yeni imar planı var!

Gerze Belediyesi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.Meclis İmar komisyonundan Mustafa Akbaş’ın ayrılması nedeniyle yerine Yücel Yuvacı’yı yerine seçti.



Meclis Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başkanlığında toplandı.


Gündemde

1-      Belediye meclisince onaylanarak askı ilanınaçıkartılan  imar planı revizyonuna yapılan itiraz dilekçelerinin görüşülmesi


2-      08/02/2014 tarih ve 48sayılı meclis kararı ile ilçemiz Hurmadibi Mevkii Park alanı dolgu İmar Planı Değişikliğinin yeniden görüşülmesi talebi.


3-      3- İlçemize yavaş şehir (cittaslow) ünvanı almak için Cittaslow uluslar arası Ağı’na katılım talebi


Yapılan meclis toplantısında İmar Planı Revizyonuna yapılan itirazlar gündemi oluştururken


Başkan bizim yaptığımız devrim niteliğinde bir çalışmadır. Geçmişte milletin yerlerinin nasıl yeşil alanlara alındığı herkesin hatırındadır derken, Ak partili meclis üyeleri imar çalışmasında yaklaşık 140 itiraz dilekçesi olduğunu vatandaşın mağdur olduğunu kaydetti.


Başkan, “bu komisyonlarda sizler varsınız yanlışlık varsa düzeltin” dedi.


Yavaş şehir ile ilgili konuyla ilgili olarak her ilde bir ilçenin bu hakka sahip olabileceğini, bu konuyla ilgili uzun süredir bir çalışma yaptıklarını şayet yavaş şehir payesi alınırsa Gerze’nin doğal yaşam kalitesinde artış olacağını özellikle  eğitimde, sağlıkta ve birçok alanda gelişebileceğini kaydetti


Meclis İmar komisyonundan Mustafa Akbaş’ın ayrılması nedeniyle yerine Yücel Yuvacı’yı yerine seçti.


Komisyon yeni seçilen Yücel Yuvacı’nın dışında Dursun Kaptan, Mustafa Celik, Arif Gürses, İrfan Sağır’dan oluşmakta


Sinop Pusulası



Haber Bölge Haber'de şu şekilde yer aldı


Gebze Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, kent meydanında bulunan toplantı salonunda yapıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in şehir dışı programı nedeniyle katılamadığı meclis oturumunu başkan vekili ve meclis üyesi Engin Güzel yönetti. Gündemde bulunan maddelerin görüşülerek karara bağlandığı Haziran ayı meclis toplantısında ilgili müdürlüklerden talepler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Bosna Hersek Cumhuriyetine Gebze Belediyesi tarafından yapılacak Türkçe eğitim sınıflarına ilişkin meclis kararının tashih edilmesine ilişkin yazı işleri müdürlüğü talebinin oy birliğiyle kabul edildiği haziran meclisi, imar planı tadilatı taleplerinin ilgili komisyona havalesiyle sona erdi. Gebze Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı I Temmuz Cuma günü saat 16.00'da yapılacak.


Bölge Haber 


Geri Dön